Felix Großschartner stapt met sleutelbeenbreuk uit Parijs-Nice

zondag 6 maart 2022 om 18:52
Felix Großschartner stapt met sleutelbeenbreuk uit Parijs-Nice

Felix Großschartner werd vorig jaar tiende in de Vuelta - foto: Cor Vos (archief)

Voor Felix Großschartner heeft Parijs-Nice niet heel lang geduurd. De 28-jarige Oostenrijker van BORA-hansgrohe kwam in de openingsrit ten val en heeft daarbij zijn sleutelbeen gebroken.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De valpartij met Großschartner gebeurde op ongeveer veertig kilometer van de finish in Mantes-la-Ville, in een zone waar renners bevoorraad werden. Op de tv-beelden was te zien hoe hij meteen naar zijn schouder greep. Hij kon niet verder en in het ziekenhuis is dus een sleutelbeenbreuk aan het licht gekomen.

Naar verwachting is Großschartner een zestal weken uit de roulatie. Wat zijn eerstvolgende koers wordt, is nog niet bekend.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Wheely 6 maart 2022 om 18:57

Felix, oeh dat kraakt!

0
Covadonga 6 maart 2022 om 21:12

. .

0
Ardoisier 6 maart 2022 om 21:19

Pijnlijke reactie. Wellicht nog pijnlijker… de commentatoren van dienst (Renaat S. en José de C.) herkenden de arme man niet… want zagen geen rugnummer.

0
Wheely 6 maart 2022 om 21:33

Is een een grapje uiteraard, wens de ringelsnor een spoedig herstel.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone