Fabio Sabatini mist Giro door coronavirus: “Waarschijnlijk opgelopen in Tirreno”

maandag 28 september 2020 om 15:20
Fabio Sabatini mist Giro door coronavirus: “Waarschijnlijk opgelopen in Tirreno”

foto: Cor Vos

Fabio Sabatini moet de aankomende Giro d’Italia aan zich voorbij laten gaan. De Italiaan van Cofidis zegt het coronavirus onder de leden te hebben gehad en als gevolg daarvan niet in vorm te zijn. Een flinke klap voor sprinter Elia Viviani, die daardoor zijn lead-out moet missen.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

“Ik heb twee weken geleden positief getest op het coronavirus”, zegt Sabatini tegen Tuttobiciweb. “Waarschijnlijk heb ik het opgelopen in Tirreno-Adriatico. Ik verzeker je dat het geen pretje is. Dan doel ik niet op Tirreno-Adriatico, maar op het virus. Ik had twee dagen hoge koorts en overal pijn, alsof ik twee Dolomietenetappes na elkaar had gereden.”

“Mijn ademhaling was toen ook niet best. Twee dagen lang was ik kortademig en het ging heel moeizaam”, beschrijft de loods van Viviani. “Nu ben ik wel weer beter. Mijn coronatest van afgelopen weekend was negatief en vanmorgen was ook alles goed na een extra test. Ik kan weer gaan fietsen, maar helaas is er geen plek in de Giro-ploeg voor mij. Het spijt me heel erg voor Elia en de ploeg, maar wat kan ik doen? Gezondheid staat boven alles.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Punct 28 september 2020 om 15:28

Verloren jaar zo voor Viviani

zipp404 28 september 2020 om 16:50

Nou, dit betekend natuurlijk niet dat Elia definitief uitgeschakeld is voor ritwinst.
Het vertrek bij DQS ( lees Morkov ) Is geen goede beslissing geweest.
Hij heeft geluk dat hij vorig jaar nog een tourrit heeft gewonnen, anders was dat er waarschijnlijk niet van gekomen.

guyremgabdel 28 september 2020 om 17:28

Hopelijk volledig hersteld. Raar beestje toch. Volgens wetenschappers kan je er blijvende long, hart of hersenschade aan overhouden.

FritsvanHoefelen 28 september 2020 om 23:23

*Gooit Viviani uit zijn Scorito*

Headlines

Materiaalzone

Populair