Fabio Jakobsen wint ondanks val: “Blij om hier weer te winnen”

woensdag 10 april 2019 om 17:38
Fabio Jakobsen wint ondanks val: “Blij om hier weer te winnen”

foto: Cor Vos

Fabio Jakobsen volgde vanmiddag zichzelf op als winnaar van de Scheldeprijs. Tijdens de koers moest de 22-jarige zich meermaals terugvechten na waaiervorming en een val, maar dat weerhield hem er niet van de concurrentie opnieuw te verslaan aan de finish in Schoten.

Volgens Jakobsen was een groot deel van zijn zege te danken aan zijn sterke ploegmaats, aan wie hij de zege opdroeg. “De jongens deden een perfecte dag. Ik viel op tachtig kilometer van de streep, maar iedereen bleef rustig en hielp me. Ik had nog een goede sprint in de benen en zei dan tegen de jongens dat ik me goed voelde. De mannen deden het vervolgens perfect.”

Waaiers bemoeilijkten de koers, maar Jakobsen wist zich knap staande te houden in het geweld. “Ik zat voornamelijk in de eerste waaier. Ik werd een keer verrast en toen zat ik in de tweede groep met Michael (Mørkøv). Die zei me dat ik rustig moest blijven omdat het wel weer samen zou komen. Dat is de ervaring van zo’n ervaren renner.”

Gebroken voorvork
Ook kwam de Nederlander onderweg ten val. “Dat gebeurde op een stuk wind-tegen. Twee jongens haakten met de sturen in elkaar. Ik kon weliswaar nog remmen, maar vanachter reden ze op me in. Bij die val brak ook mijn voorvork, maar ik heb geluk gehad. Na een fietswissel keerde ik terug en toen maakte ik het af.”

“Om op de erelijst te staan als sprinter is een van de dingen die je wilt bereiken in je carrière. Om er nu al tweemaal op te staan, doet me heel erg goed. Ik ben blij.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

quickstep 10 april 2019 om 18:30

ben ik ook blij om

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair