Fabio Jakobsen wil de baan op met Niki Terpstra

vrijdag 14 september 2018 om 18:20
Fabio Jakobsen wil de baan op met Niki Terpstra

Foto: Sirotti

Fabio Jakobsen gaat aankomende winter de baan op. Nu zijn maatje Niki Terpstra bij de Quick-Step-ploeg vertrekt, ziet Jakobsen een zesdaagse als de ideale gelegenheid om toch nog samen te kunnen koersen. Dat vertelt de 22-jarige Gelderlander in een gesprek met WielerFlits.

“Ik train iedere winter wel op de baan, maar koersjes heb ik nog niet gedaan”, legt Jakobsen uit. “Ik wilde het altijd al eens proberen en komende winter ga ik er samen met Niki werk van maken. Een hele winter zonder competitie is ook niet gezond. Een beetje spanning en actie moet wel kunnen, toch?”

Jakobsen gaat zijn maatje Terpstra wel missen bij Quick-Step. “Ik had graag nog een jaar of twee bij Niki in de leer geweest. In het peloton is hij misschien berucht, maar ik lag graag met hem op de kamer en vond hem altijd een aardige gast. Ik ga niet zeggen dat hij een goede vriend is geworden, maar zeker een goede collega. Misschien dat ik door samen op de baan te koersen toch nog wat van hem opsteek.”

Zaterdagochtend publiceren we een uitgebreid interview met Jakobsen. Daarin blikt hij terug op een bewogen eerste profjaar en kijkt hij ook vooruit.

Dit artikel delen:

3 Reacties

assen 14 september 2018 om 20:38

Leuk, zie uit naar het interview!

Jacco van Stierop 14 september 2018 om 23:28

Hele leuke knul, die Fabio Jakobsen. Leergierig, slim, en hele rappe benen. Lijkt me een prima duo met Terpstra.

Samlambeej 15 september 2018 om 13:12

Idd, dat Blauwe shirt heeft hem nog niet in de war gebracht. Hij formuleert altijd evenwichtig en realistisch. Bedachtzaam in woorden, kordaat in prestaties!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair