Fabio Jakobsen opgehouden door val in de Algarve

woensdag 5 mei 2021 om 20:39
Fabio Jakobsen opgehouden door val in de Algarve

foto: Cor Vos

De openingsetappe van de Volta ao Algarve kende een hectisch verloop in de finale. Omdat het parcours niet zo eenvoudig was als het profielkaartje deed vermoeden en door valpartijen misten we veel renners in de slotfase. Ook Fabio Jakobsen kwam op achterstand over de streep.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Jakobsen was samen met zijn ploeggenoot Shane Archbold betrokken bij een val, met nog vier kilometer te gaan. Gelukkig voor de Nederlander, die in de Algarve zijn tweede wedstrijd rijdt sinds zijn zware ongeval in de Ronde van Polen van vorig jaar, en zijn Nieuw-Zeelandse collega bleef het incident zonder serieuze gevolgen. Jakobsen kwam als 162e over de streep, samen met Archbold op 4:56 minuten achterstand.

Hun sprintkopman Sam Bennett keerde met de etappezege terug uit Portimão. Morgen start de vijfdaagse ronde in Sagres en ligt de aankomst bergop op de Fóia.

Dit artikel delen:

11 Reacties

chasse-friet 5 mei 2021 om 21:31

Is hij verder in orde

0
La Primavera 5 mei 2021 om 21:47

“Gelukkig voor de Nederlander, die in de Algarve zijn tweede wedstrijd rijdt sinds zijn zware ongeval in de Ronde van Polen van vorig jaar, en zijn Nieuw-Zeelandse collega bleef het incident zonder serieuze gevolgen.”

Lijkt me wel dus. Het wordt mij alleen niet duidelijk of hij ook gevallen is of dat hij alleen opgehouden is achter de val.

0
toiletduck 5 mei 2021 om 22:25

Iemand enig idee of hij er zelf bij lag? Het klinkt cru en ik gun hem natuurlijk meer dan het allerbeste, maar een onschuldige val in een vroeg stadium van zijn rentree zou geen kwaad kunnen. Bij fietsen hoort vallen. Onderdeel van vertrouwen terug winnen (essentieel om weer mee te doen voor de knikkers) is je realiseren dat vallen niet meteen schade betekent.

0
Limal 5 mei 2021 om 23:22

Dit was ook mijn eerste bedenking – het is iets waar hij sowieso door moet als wielrenner, laat staan als sprinter. Goed dat het zonder lichamelijke gevolgen was en hopen maar dat hij heeft mogen ondervinden dat hij er ook op mentaal vlak mee overweg kon.

0
Dikke vrouw 5 mei 2021 om 22:38

Gelukkig is hij ok. Moet wel schrikken geweest zijn

0
Dumoulinke 5 mei 2021 om 22:40

Opmerkelijk dat er gewoon geen antwoord komt op de vraag wat met Jakobsen is gebeurd. Als titel staat er “OPGEHOUDEN door val” terwijl we in het stuk zelf “BETROKKEN bij val” lezen. Mag ik erop wijzen dat het verschil tussen de twee kilometers groot is, beste redactie?

0
Merlinappa 6 mei 2021 om 09:20

Ja dit verbaasde mij ook. Wordt bar weinig duidelijk uit dit bericht.

0
Romāns Vainšteins 5 mei 2021 om 22:45

Het blijft natuurlijk een massaspurter, de verantwoordelijkheid ligt vooral bij degenen die vastgesteld hebben dat een crash van Jakobsen al in de lijn ‘beredeneerd risico’ te plaatsen valt. Wie was die Belgische spurter ook alweer die na een verschrikkelijk crash te emotioneel beladen was om nog normaal mee te doen? Zo’n situatie is iets dat niet te onderschatten nog op de loer ligt, uitkijken.

0
Martino87 5 mei 2021 om 22:50

Boeckmans?

0
Romāns Vainšteins 6 mei 2021 om 07:16

Ja, die bedoel ik.

Qua opgelopen trauma en impact scheelt dat niet veel met wat Jakobsen overkomen is.

0
Polleke 6 mei 2021 om 08:22

Het is eigenlijk bezopen dat al die valpartijen als doodnormaal gevonden worden…. het aantal ‘sprintetappes’ moet drastisch omlaag, er zijn er in verhouding te veel van en zijn bovendien te voorspelbaar saai maar ook nog eens steeds lastiger te organiseren door het veranderde straatbeeld. Als dan ook nog motoren mogen meedoen aan de laatste km moet toch ergens wel een rood licht gaan knipperen…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone