Fabio Jakobsen na Gent-Wevelgem: “Ik was niet goed genoeg”

maandag 28 maart 2022 om 13:43
Video

Fabio Jakobsen kon zich niet mengen in de strijd om de zege in Gent-Wevelgem. De winnaar van onder andere Kuurne-Brussel-Kuurne had naar eigen zeggen niet zijn beste dag in de Westhoek en uiteindelijk kwam hij als 68e over de finish, op zeven minuten van winnaar Biniam Girmay.

<!-- Castelli -->

“Het was vandaag net iets minder”, vertelde hij voor de camera van WielerFlits. “Voor de tweede beklimming van de Kemmelberg had ik moeite om me te positioneren op de Monteberg en op de plugstreets moest ik al een keer een gat dichtrijden. Dan rijd je achter de feiten aan. Ik heb mijn allerbeste dag nodig om hier een kans te maken en dat was vandaag niet. (…) Ik was gewoon niet goed genoeg.”

Al met al was de sprinter uit de ploeg van Quick-Step Alpha Vinyl toch wel tevreden. “We halen met de ploeg het maximale eruit en bij de andere jongens is de vorm groeiende. De een is ziek geweest, de ander is een keer gevallen. Zo heeft iedereen zijn verhaal. Ik denk dat we als collectief echt wel klasse hebben en ik kijk wel uit naar de komende weken. Vooral in de Scheldeprijs wil ik weer top zijn.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

20 Reacties

Poeksel 28 maart 2022 om 13:52

“We halen met de ploeg het maximale eruit”

Zou hij echt bedoelen dat beter dan plek 32 niet mogelijk was?

0
Kopinkas 28 maart 2022 om 13:59

Als Asgreen vol doorgaat met de Jumbo trein, haalt hij misschien een top tien plek, een top vijf plek eventueel…
Maar die zet – net als WVA overigens – alle ballen op de Ronde…

0
Steven_E 28 maart 2022 om 14:00

Hij doelt niet per sé op de uitslag denk ik, dat heb je toch ook wel door? Wel op maximaliseren van de kansen op succes. Maar of Asgreen dan 9e of 32e wordt maakt niet uit. (hij had trouwens nog ‘n leegloper en ook nog een kettingbreuk op 5km van de streep)

0
Dikke Vrouw 28 maart 2022 om 13:58

Het was niet goed maar ik geloof vast dat de quickies revange gaan nemen in de ronde en de ardennen

0
Alfons Haavers 28 maart 2022 om 14:06

In de Ronde verwacht ik eigenlijk geen winst voor QS. Asgreen is goed maar voorlopig niet uitzonderlijk lijkt het, terwijl je hem na vorig voorjaar misschien wel een Cancellara-achtige stap had zien zetten.

Ik geef ze meer kans in Parijs-Roubaix als een paar mannetjes binnen de ploeg nog een paar percentjes hebben kunnen pakken en ze in de breedte wat sterker voor de dag kunnen komen.

En daarnaast is het bij Alaphilippe van moetens in de Ardennen. Na het mislopen van de Italiaanse koersen en het overslaan van de kasseiklassiekers is het aan de wereldkampioen om de meubelen te redden. Met Evenpoel als 1 van de speerpunten van de ploeg er ook nog bij, moet het daar absoluut gebeuren voor QS.

0
KimJungPoels 28 maart 2022 om 14:14

Toch denk ik dat de Ronde voor Asgreen wel de beste koers is van de drie. Gent-Wevelgem is natuurlijk eigenlijk gewoon 2-3x de Kemmel een pure explosie. E3 is wat lastiger, maar blijft een beperkt aantal keer een explosie, en dat na ongeveer 150km koers.

In de ronde zijn er toch veel meer moment waarop je energie moet verspillen en start de finale na meer kilometer gereden te hebben. Dat stukje vermoeidheid wat iedereen extra heeft is gunstiger voor Asgreen dan voor de anderen. Desalniettemin denk ik dat Asgreen dit weekend inderdaad nog niet de Asgreen was van vorig jaar.

0
Romāns Vainšteins 28 maart 2022 om 14:17

In de ronde gaat Jumbo het eveneens niet toelaten dat er een mooie groep anticiperende renners wegrijdt, waaronder Quicksteppers uit de 2 e lijn. Die hebben een team om de koers vanaf de muur in een verstikkende houdgreep te nemen. Asgreen is weliswaar in goede doen maar zal er man tegen man op 1 vd finale hellingen af moeten tegen van Aert, er zal gehoopt worden op gunstige omstandigheden zoals fijn uitpakkende valpartijen of technische problemen.

0
Deel Koeper 28 maart 2022 om 15:27

De vraag is misschien ook wel hoe sterk Jumbo juist is. Want als van der Poel en Pogacar heel vroeg heel erg gek gaan doen, dan houdt Van Aert waarschijnlijk alleen nog maar Laporte over, met een waterkansje op Benoot.

0
Romāns Vainšteins 28 maart 2022 om 15:33

MvdP vanwege laat instappen en Pogacar met gemis aan terrein kennis en een ervaren ploeg zijn grotere vraagtekens. Ik zie die niet per definitie ‘heel gek doen’ voordat de echte finale begint. De stoomkracht en drang om de koers te dragen van Jumbo is feitelijk te noemen.

0
Alfons Haavers 28 maart 2022 om 15:52

En als die 2 gek gaan doen en enkel van Aert kan nog mee, kan Wout gerust in het wiel kruipen bij de andere 2. Ikkejustniksdoen, Laporte en Benoot komen. Van Aert is niet verplicht om weer eens de langste beurten op kop te doen.

Pogi en Matje die van ver met de krachten gaan woekeren en met hun snufferd in de wind rijden terwijl Wout achter zich kan wijzen, lijkt me net het ideaal scenario voor van Aert.

De grootste winstkansen voor Pogacar en vdP lijken me te zitten in een showdown op 1 van de laatste hellingen of in de sprint. Niet in van ver het alleen proberen op te nemen tegen de collectieve sterkte van TJV.

0
Alfons Haavers 28 maart 2022 om 13:59

Ik had eigenlijk verwacht dat niet Merlier maar eerder Jakobsen er nog zou blijven aanhangen gisteren.

Staat er voorlopig ook nog op voor Dwars door Vlaanderen, maar met vooral de Scheldeprijs krijgt hij nog een laatste kans om een sterk voorjaar af te sluiten in stijl.

Zet dit voorjaar niet die stap richting sprinter die ook in het klassieke werk uit de voeten kan, maar is wel de spurtbom van het moment.

0
Steven_E 28 maart 2022 om 14:02

Als ik hem op de fiets zie zitten wanneer het omhoog gaat dan heeft ie na z’n ongeval toch wat aan souplesse ingeboet. Lijkt enorm te hebben gefocust op z’n sprint, allicht gecombineerd met de nodige fitness/weightlifting om z’n dijen sterker te maken.

0
lo squalo dello Stretto 28 maart 2022 om 14:19

Merlier is wel echt een betere renner. Kijk maar hoe die elk jaar in bv. Samyn meekoerst. Dat kan Jakobsen niet en zal hij ook nooit kunnen.

0
TheBigShow 28 maart 2022 om 14:45

Bwah squalo, in het begin van zijn carrière toonde hij wel wat potentieel voor dit soort eendagswedstrijden. Zou hem nog niet helemaal afschrijven. Is ook nog maar 25

0
Michelangelo 28 maart 2022 om 14:57

@Alfons,
ik zie het precies andersom. Voor mij is Merlier veel eerder de sprinter voor klassiekers, heeft hij ook vorig jaar laten zien.
Jakobsen heeft misschien aan sprintsnelheid gewonnen, maar hij lijkt slechter te klimmen dan vorig jaar. Scheldeprijs en KBK lijken vooralsnog de enige klassieker te zijn die binnen zijn mogelijkheden ligt. Daar zie ik hem overigens wel gewoon met de bloemen naar huis gaan als ie mee doet, want hij lijkt er qua sprintsnelheid net een beetje bovenuit te steken.

En voor de rest is QS heel matig op de kasseien dit voorjaar….

0
lo squalo dello Stretto 28 maart 2022 om 14:19

Is ook gewoon een heel éénzijdige sprinter. Een echte coureur zal hij nooit worden; beter gewoon focussen op waar hij goed in is.

0
girardengo 28 maart 2022 om 17:18

Zoals hierboven ook vermeld, hij lijkt in het klimmen zijn souplesse (voorlopig) verloren te hebben. In de Ronde van Spanje heb ik hem soepel mee bergop zien rijden, terwijl het er nu vierkant (of zoiets) uitziet. Misschien komt het terug, en dan kan hij wel mee in Gent-Wevelgem.

0
Deel Koeper 28 maart 2022 om 15:23

San Remo en Wevelgem lijken er niet echt in te zitten. Het is niet zo dat hij maar nipt te kort kwam en dat het een kwestie van details was, waardoor het kwartje volgende jaren wel eens goed kan vallen. Daarvoor zat hij niet dicht genoeg. Dan deed zelfs Groenewegen het nog iets beter.

0
Bobby Solo 28 maart 2022 om 16:09

Die jongen rijdt z’n eerste volledige seizoen sinds het ongeval. Niet wat vroeg om hem definitief af te schrijven voor de klassiekers? Vaak zie je sprinters met de jaren aan inhoud winnen. Fabio heeft gewoon wat tijd nodig.

0
JopieZ 28 maart 2022 om 19:36

Jacobsen is van de categorie sprinters die vooral goed zijn in meerdaagse rondjes, waarbij het peloton makkelijker bij elkaar gehouden kan worden en hij energie kan sparen in de buik van het peloton. De Vlaamse klassiekers zijn veel te zwaar voor hem, het gewring, de keien, de klimmetjes, je komt nergens tot rust.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone