Jakobsen met sterke sprinttrein naar Parijs-Nice, vrije rol voor Vansevenant
woensdag 2 maart 2022 om 12:50

Jakobsen met sterke sprinttrein naar Parijs-Nice, vrije rol voor Vansevenant

Fabio Jakobsen kan tijdens de sprintetappes van Parijs-Nice rekenen op de steun van een indrukwekkend team. Zijn ploeg Quick-Step Alpha Vinyl heeft namelijk de selectie voor de Koers naar de Zon bekendgemaakt, en daarbij zitten tal van hardrijders die Jakobsen perfect kunnen piloteren. Mauri Vansevenant krijgt ondertussen een vrije rol.

Iljo Keisse, Yves LampaertZdenek Stybar, Florian Sénéchal en lead-out-specialist Michael Mørkøv zullen zich tijdens de sprintetappes in dienst stellen van Jakobsen, die dit jaar al vijf keer raak wist te schieten. In de eerste, vlakke ritten van Parijs-Nice krijgt de Nederland meerdere kansen om daar nog wat zeges aan toe te voegen. Mauri Vansevenant, die zijn eigen gang mag gaan, zal vooral in het tweede deel van de achtdaagse koers van voren mee willen doen.

“Parijs-Nice is nooit een gemakkelijke wedstrijd”, zegt ploegleider Tom Steels op de site van Quick-Step Alpha Vinyl. “We kunnen slecht weer en waaiers verwachten, maar dat zal geen invloed hebben op onze motivatie. We hebben een team om de wedstrijd op het vlakke te controleren en Fabio in de juiste positief af kunnen zetten voor de sprint. Wat Mauri betreft: hij komt hier zonder druk. Hij heeft een vrije rol en we zullen wel zien hoe het uitpakt voor hem.”

Parijs-Nice is toe aan haar tachtigste editie. De rittenkoers begint zondag 6 maart in Mantes-la-Ville en eindigt precies een week later in Nice. De koninginnenrit vindt daags voordien plaats, als er gefinisht wordt op de Col de Turini.

 
10 Reacties
Sorteer op:
2 maart 2022
Op papier imposant, maar dan zullen ze toch echt betere benen moeten hebben dan afgelopen weekend. Want daar was enkel Jakobsen zelf op de afspraak.
  2 maart 2022
  Vansevenant is ook gewoon uitstekend begonnen aan het seizoen - zaterdag nog 2e in een sterkbezette wedstrijd.
  2 maart 2022
  Klopt idd Limal. Vansevenant goed begonnen, Evenepoel goed begonnen en de 2 sprinters goed begonnen. Maar de kasseimannen hebben het vooralsnog laten afweten. En ook Flip lijkt nog niet in zijn beste doen, hoewel zijn doelen ook wat later dit seizoen liggen.
2 maart 2022
Met Mørkøv d'r bij is dit zeker een top team voor sprintritten al lijkt het wel of hij en Fabio nog wat moeten finetunen, ideale wedstrijd ervoor lijkt me.
2 maart 2022
Het gaan voor één doel werkt wel het beste om resultaat te boeken. Mauri heeft baat bij een vrije rol zonder veel AK druk dus ook dat is een goede keuze.
2 maart 2022
Ik vraag me af wat deze selectie hier te zoeken heeft. Rit 2 is de enige sprintkans op papier.
  Zou dat nog niet zo hard weten In de eerste etappe komen ze niet hoger dan 133m boven de zeespiegel. 6 km voor de streep is er een heuvel van 1.2km a 6,8%. Dit is perfecte springplank voor punchers, maar niet onmogelijk voor de sprinters. Dus kan alle kanten uit Tweede etappe is biljartvlak Derde etappe is de laatste col op 23km vd streep (2,8km a 5%) en is de laatste km aan 3%. Terug niet gemakkelijk, maar niet onmogelijk.
  2 maart 2022
  1 km aan 3 procent kan nog wel, maar het is 2 km aan bijna 3,5 procent. Denk zelf ook hooguit één kans voor Fabio. Starten in Tirreno was logischer geweest.
2 maart 2022
Dus hier wordt Vansevenant opgesteld! Ik vond het heel verrassend en spijtig dat hij niet (meer) in de selectie van de Strade stond als steun/back-up voor Ala. Hopelijk kan hij hier dan een ritje of twee uitkiezen en misschien wel een goed klassement rijden.
3 maart 2022
Ik denk dat Fabio juis daarom hier is opgesteld. In rittenkoersen van een week zijn de vlakke aankomsten vaak beperkt en heb je ook 2 of 3 ritten met vlak of iets verder voor de aankomst een venijnig klimmetje. Wanneer hij die goed gaat verteren komen er zo 5-10 zeges bij op de overwinningsbarometer

Reacties zijn gesloten.