Fabio Jakobsen: “Met deze conditie is het mooi om nog een paar koersen te rijden”

zondag 19 september 2021 om 19:30
Fabio Jakobsen: “Met deze conditie is het mooi om nog een paar koersen te rijden”

foto: Cor Vos

De Gooikse Pijl 2021 werd vandaag gewonnen door Fabio Jakobsen. De Nederlandse sprinter van Deceuninck-Quick-Step was in de 1.1-klassieker duidelijk sneller dan Danny van Poppel en Jordi Meeus. “Ik voel me nog best goed na de Vuelta a España. Normaal was mijn seizoen gepland tot hier in Gooik, maar met deze conditie is het mooi om nog een paar koersen te rijden”, klonk het na afloop.

Jakobsen keek in gesprek met Sporza terug op de finale. “Afgelopen vrijdag (tijdens het Kampioenschap van Vlaanderen, red.) raakten we wat ingesloten, maar vandaag zaten we er weer. De jongens hebben de hele koers goed gecontroleerd en ze hebben me vervolgens perfect afgezet. Ik wist dat het vanaf de laatste bocht nog 200 meter was. Danny van Poppel ging net voor de bocht aan, ik ging mee en besloot er daarna vol voor te gaan.”

“Het klinkt simpel, maar je moet natuurlijk wel de benen hebben. Als spurter kun je maximaal 200 tot 250 meter sprinten. Bovendien liep de aankomst ook nog een beetje omhoog, je moet dus goed timen”, aldus Jakobsen, die de komende weken graag nog hoopt te profiteren van zijn vormpeil. “Ik ben nog nooit zo goed geweest als nu. Morgen heeft de ploeg weer een overleg en proberen ze nog een programma te maken tot het einde van het seizoen. Ik heb er nog zin in.”

WK-droom
Jakobsen had ook stiekem gehoopt op een WK-selectie, maar bondscoach Koos Moerenhout besloot de sprinter uiteindelijk niet op te nemen in de selectie. “Of ik mijn niet-selectie begrijp? Aan de ene kant wel, maar aan de andere kant ook niet. We hebben met Mathieu van der Poel een uitgesproken kopman, maar ik kan daarachter wel de sprint winnen van een groepje, mocht er iets met Mathieu gebeuren. Ik weet dat het een lastig parcours is. Maar als je niet start, kun je ook niet winnen.”

Jakobsen heeft het WK nog niet helemaal uit zijn hoofd gezet. “Ik denk wel dat ik in een sprint een goede uitslag kan behalen. Mocht ik nog in moeten vallen, dan sta ik paraat.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Arry1337 19 september 2021 om 20:39

Ofwel, zet me in, in plaats van Mollema, voor de kans op een sprookje

Turtlehead 19 september 2021 om 22:35

Tsja, de puntentrui winnen in de Vuelta zou eigenlijk wel een mooi plekje in de WK-ploeg moeten opleveren natuurlijk.
Maar Jakobsen oogt nog altijd een wat minder compleet renner, dat zal de doorslag wel hebben gegeven.
Als last-minute invaller zou kunnen, maar dan toch eerder Van der Hoorn?

Chippen 19 september 2021 om 23:04

zou me toch verbazen indien jakobsen in het groepje achter van der poel zit. of in het groepje daarachter. of in het groepje daarachter. of in het groepje daarachter.

jakobsen hoort vooralsnog bij de snel-overboord helft van de sprinters, niet bij de hardnekkige overlevers, dat werd in de vuelta (ondanks die puntentrui) dag na dag bevestigt.

en met van poppel en teunissen heb je al van die types die wel kunnen overleven, dus zinloos om dan jakobsen mee te nemen. toegegeven, als hij ooit in aanmerking komt voor een wk, dan moet het al zoiets zijn, maar dan nog…

Reiger 20 september 2021 om 00:10

Moet zich lekker richten op Parijs-Tours. In mijn beleving nog steeds een grote klassieker al zegt de UCI waardering iets anders.

Viktrodriguez 20 september 2021 om 07:57

Op basis van wat zou Jakobsen mee moeten naar het WK? Hij heeft nog nooit een monument, een WK voor profs of de AGR gereden en zijn enige GW niet eens uitgereden. Is ook niet iemand die bekend staat als een makkelijke overlever van zware parcoursen.

Een puntentrui in een grote ronde zegt geen fluit, zeker niet van de Vuelta. Magere sprintconcurrentie en in de zwaardere ritten een hoop punten die werden weggesnoept door vroege vluchters ipv een puncheurstype a la Valverde of Purito die daarmee een gevaar zouden kunnen vormen. Waarbij hijzelf ook alweer vrij snel lost.

Tenzij het een sprinters-WK a la Kopenhagen of Qatar is, is het vrij zinloos hem te opperen.

Van der Poel zelf, Teunissen en Van Poppel hebben allemaal een prima sprint in de benen met meer bewezen prestaties in zware klassiekers en ook Mollema is niet de traagste. Jakobsen voegt daar weinig toe.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair