Fabio Jakobsen maakt stappen: “In de Tour de Wallonie wil ik weer voor de winst sprinten”

woensdag 23 juni 2021 om 08:05
Video

Fabio Jakobsen reed afgelopen weekend op het NK zijn eerste eendagskoers sinds zijn comeback. De coureur van Deceuninck-Quick-Step eindigde verdienstelijk als 29ste, maar hij kijkt zelf graag naar het grotere plaatje. “In de Vuelta hoop ik op niveau te zijn waarmee ik mee kan doen, en die ronde wil ik gebruiken richting volgend jaar”, kijkt hij vooruit in een uitgebreide babbel met WielerFlits.

Na zijn prestatie op de VAM-berg, waar hij vier minuten na winnaar Timo Roosen over de finish kwam, schetste Jakobsen een beeld van zijn weg terug. “Ik begon helemaal op nul. Dus ik moest bij de basis beginnen: uren op de fiets zitten. Vervolgens ging het om wat korte sprintjes om aan de aanzet te wennen. Dat was er na Turkije en de Algarve wel. Daardoor had ik na de hoogtestage richting de Dauphiné weer een brede basis”, zegt Jakobsen.

“En nu moeten we weer richting dat specifieke toewerken. Dat gaat dan om intensiteit en de sprint”, gaat hij verder. “In de koers moet dat alles samenkomen. De duur, de intensiteit en de sprint. Dat is voor mijn trainer en voor mij puzzelen, en kijken hoe mijn lichaam reageert. De VAM-berg was redelijk intensief en dat ging goed, dus zo zet je die stapjes.”

foto: Cor Vos

‘Ik wil weer winnen, daarvoor moeten alle puzzelstukjes passen’
Jakobsen voelt zich steeds meer de sprinter die hij was. “Ik had in de Dauphiné het gevoel dat ik de top-10 kon halen als het een vlakke sprint was geweest. Dat is het probleem niet. Alleen is top-10 niet genoeg… Ik wil gewoon weer sprints winnen en daarvoor moeten alle puzzelstukjes in elkaar passen. Dan kan ik weer meesprinten.”

Het najaarsprogramma van Jakobsen krijgt ook vorm. “Ik mik nu op de Tour de Wallonie, daar moeten twee of drie sprints zijn. Daar hoop ik weer voor het podium of voor de winst te sprinten”, vertelt hij hoopvol. “Je moet de basis niet uit het oog verliezen. Met de koersen en de hoogte stage in Livigno blijft die basis goed en kan ik aan het specifieke werken.”

“Wallonië is denk ik een prachtige koers in voorbereiding op de Vuelta a España. Daar hoop ik op een niveau te zijn waarmee ik mee kan doen, als goede wielrenner. En de Vuelta wil ik gebruiken richting volgend jaar, want uiteindelijk kan ik volgend jaar pas weer het niveau aantikken dat ik had”, aldus de 24-jarige Jakobsen.


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

10 Reacties

toiletduck 23 juni 2021 om 08:15

Mooi om hem zo optimistisch te zien. Zou gaaf zijn als hij dit jaar al een keer op het podium terechtkomt, wie weet zelfs het hoogste treetje.

fietsvriend 23 juni 2021 om 09:09

Alle kleppers zijn in de Tour dus acht het niet onmogelijk. Zou een mooie opsteker zijn voor Jakobsen en beloning voor zijn doorzettingsvermogen en toewijding om terug te komen. De lach van weleer is terug, nu hopelijk die resultaten ook spoedig.

Wheely 23 juni 2021 om 09:46

Alle kleppers behalve Groenewegen dan. ;)

Barry Batsbak 23 juni 2021 om 10:26

Groenewegen is momenteel geen klepper heb ik de indruk.

SpeedyLegs 23 juni 2021 om 09:31

Fabio Jacobsen kan als inspiratie dienen, niet alleen voor topsporters, maar iedereen met grote mentale of fysieke tegenslagen.

deF 23 juni 2021 om 16:02

Het feit dat ie op de fiets zit vind ik al heel wat. Als ik het iemand gun dan is hij dat wel.
Denk alleen dat hij iets teveel stapjes vooruit denkt. Volgend jaar in de tour,. groenewegen verslaan in een 1 op 1 duel ^^

D.Koch 23 juni 2021 om 16:05

Hij is nog slecht 24. Wat heb ik een respect voor zijn veerkracht. Ik zie hem ‘gewoon’ terugkomen in de wereldtop. Het is alleen een kwestie van wanneer

D.Koch 23 juni 2021 om 16:05

Slechts 24

Turtlehead 23 juni 2021 om 19:09

Jawel, de toon en ambities klinken prima. Vooruitkijkend en ook prestatiegericht, dat is mooi!
En wie weet, in de Vuelta een rit, dat zou prachtig zijn!

plattenband 23 juni 2021 om 19:47

Geweldig veel respect voor de doorzetting van deze kerel!!

Nu kan hij alvast ook weer zijn tanden in de sprints gaan zetten…

Headlines

Materiaalzone

Populair