Fabio Jakobsen liep knieblessure op bij val in Heistse Pijl

dinsdag 3 augustus 2021 om 08:52
Fabio Jakobsen liep knieblessure op bij val in Heistse Pijl

foto: Cor Vos

Fabio Jakobsen heeft een knieblessure opgelopen bij een val in de Heistse Pijl. Zijn deelname aan de Vuelta a España zou niet in gevaar komen, maar zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step houdt zijn blessure nauwlettend in de gaten.

Jakobsen reed zaterdag de Heistse Pijl niet uit. De sprinter van Deceuninck-Quick-Step stapte op vijftig kilometer van de finish af. Op dat moment deed hij niet meer mee voor de overwinning. Het veld was na 150 kilometer uit elkaar geslagen en de vooraf voorspelde massasprint leek niet meer tot de mogelijkheden te behoren.

Bij een val in de Belgische wedstrijd blijkt Jakobsen een knieblessure te hebben opgelopen, meldt Het Nieuwsblad. Met het oog op zijn deelname aan de Vuelta houdt de ploeg de blessure goed in de gaten. “Fabio is geraakt aan de patellapees en dan is onze teamdokter Yvan Vanmol altijd bezorgd”, aldus ploegmanager Patrick Lefevere.

“Fabio doet nu aquatraining en behandelt zijn knie met ijs. Hij moet klaar raken”, aldus Lefevere. Voor Jakobsen wordt de Vuelta normaal gesproken zijn eerste grote ronde sinds zijn zware val in de Ronde van Polen, nu een jaar geleden. De Spaanse ronde begint over anderhalve week in de stad Burgos.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Viktrodriguez 3 augustus 2021 om 09:14

Zonde. Hopelijk valt het inderdaad mee

Alderpark 3 augustus 2021 om 09:14

Edit redactie: Bedankt, is aangepast

Gr.R. 3 augustus 2021 om 09:29

Knieblessures waren toch een mentaliteitskwestie, volgens dhr. Lefevre?

xistnc 3 augustus 2021 om 09:53

Patlev heeft Cav alvast maar weer gebeld zodat hij zijn koffer kan inpakken.

appiett 3 augustus 2021 om 10:42

Bennet is ook al gevraagd, maar die had last geloof ik…

Scott Sunderland 3 augustus 2021 om 10:19

Men probeert het nog wat optimistisch te laten klinken maar de vraag is nu of hij nog in vorm en pijnvrij kan starten in de Vuelta. Zou mij niet verbazen als men toch nog besluit om hem niet te laten starten. Geen sinecure want de ploeg moet dan ook omgegooid worden. Tenzij je Cavendish als sprinter meeneemt.

Steven_E 3 augustus 2021 om 11:20

Of Hodeg, of Ballerini

Scott Sunderland 3 augustus 2021 om 11:26

Ja maar om nou de hele ploeg voor Hodeg of Ballerini te laten rijden. Prima sprinters maar niet direct de topsprinters. Er moet toch wel een beetje kopman in de ploeg dan.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair