Fabio Jakobsen: “Kom graag eens terug in Kuurne om te winnen”

maandag 2 maart 2020 om 07:30
Video

Fabio Jakobsen glunderde na afloop van Kuurne-Brussel-Kuurne. Zelf werd de Nederlands kampioen in het peloton vierde, maar zijn ploeggenoot Kasper Asgreen won. “Kasper is echt een beest, dat is niet normaal. Hij doet het zoals Bob Jungels vorig jaar”, reageert Jakobsen voor de camera van WielerFlits.

“Ik wist dat als hij teruggepakt zou worden, dat ik dan kon winnen”, aldus Jakobsen, die zag dat Asgreen het in de laatste rechte lijn ging halen. “Nu deden we bewust geen lead-out omdat we zagen dat hij kon winnen. Ik zat zelf opgesloten voor het podium, maar het draait om een plek en dat is winst. Als Kasper dan wint, dan win ik ook.”

Jakobsen had in de nieuwe heuvelzone van ‘KBK’ de slag gemist, waarna Deceuninck-Quick-Step besloot om het gat te dichten voor de sprintkopman. “Ik kan hem ook wel eens missen. Gelukkig had we snel besloten om het recht te zetten, dan doen we dat met sterke mannen”, zegt hij. Kort daarna ontsnapte Asgreen. “Wij konden hem in de finale zien rijden en zorgden dat we de boel gecontroleerd hadden. Ik zat klaar voor een sprint als dat voor de eerste plek was.”

Voor Jakobsen was het een goede eerste kennismaking met Kuurne-Brussel-Kuurne. “Ik kom hier graag nog eens terug om dan te winnen”, vertelt de Nederlands kampioen.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

6 Reacties

freirefreire 1 maart 2020 om 20:48

Gevangen in ploegentactiek. Kan gebeuren in het wielrennen en zal bij DQS nog weleens vaker gebeuren. Nu kan Jakobsen ook op Asgreen rekenen als er komend jaar ergens een flink gat dichtgereden moet worden.

-Stijn- 1 maart 2020 om 21:02

Moet die wel zijn wiel kunnen houden

Gilberto 1 maart 2020 om 21:20

Het wiel van de renner voor hem bedoel je?

Jean Dumas 2 maart 2020 om 10:05

In Studio Sport zei men dat Fabio inhield omdat Asgreen ging winnen, maar de sprint ging toch redelijk vol, en hij zat niet zo goed meer kreeg ik de indruk.

EricV 2 maart 2020 om 10:18

Zonder lead out is het dus nog geen topper?

Headlines

Materiaalzone

Populair