Fabio Jakobsen: “Het was een goede twintig-seconden-sprint vandaag”

woensdag 16 februari 2022 om 18:57
Fabio Jakobsen: “Het was een goede twintig-seconden-sprint vandaag”

foto: Cor Vos

Fabio Jakobsen wist vandaag zijn derde zege van het seizoen te boeken. Na sterk voorbereidend werk van Quick-Step-Alpha Vinyl, won hij in een massasprint de openingsrit van de Volta ao Algarve. “Ik moet mijn ploeggenoten bedanken. Een sprinter kan zonder hen niet winnen, dit is hun overwinning”, zegt een dankbare Jakobsen in het flash-interview na afloop.

Jakobsen geeft ook aan dat de finale voor hem geen geheimen kende. “Ik ben blij dat ik opnieuw in Lagos gewonnen heb. Ik ken deze finish vrij goed, omdat we hier in de buurt op trainingskamp gaan en ik hier eerder al twee keer eerder gewonnen heb”, aldus de Nederlander. Toch deed het wel pijn. “Omdat we daarvoor een klein klimmetje deden en ik in de afdaling erna niet echt meer kon herstellen. Daarna was het gewoon vol gas naar de streep. Het was een goede twintig-seconden-sprint vandaag.”

Remco Evenepoel
Verder geeft Jakobsen aan dat hij vertrouwen had in een goede afloop. “Ik heb een goede winter gehad. En we hebben het parcours verkend, dus we wisten wat er kwam. En dan was er ook nog eens een perfect team, dat me perfect afleverde met nog tweehonderd meter te gaan, waarna ik mijn sprint kon beginnen”, zegt de sprinter, die één ploeggenoot in het bijzonder bedankt: Remco Evenepoel. “Ik moet Remco (Evenepoel, red.) bedanken: hij is hier voor het algemeen klassement, maar hij doet zijn werk in de lead-out perfect.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

legrandbornand 16 februari 2022 om 20:06

Remco is stilaan een échte klasbak aan het worden.

JelleNijdam88 17 februari 2022 om 08:33

Fijn dat de redactie nog even verduidelijkt om welke Remco het gaat! Dat was anders erg verwarrend geweest uit de context.

Wheely 17 februari 2022 om 08:53

Haha inderdaad, ik twijfelde nog even maar na drie keer de naam Remco Evenepoel te hebben gelezen wist ik het zeker!

xistnc 17 februari 2022 om 09:37

Lijkt mij wel degelijk zinvol, om misverstanden te vermijden.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair