Fabio Jakobsen: “Aangaan en hopen dat niemand sneller is”

maandag 13 augustus 2018 om 16:46

Fabio Jakobsen pakte in Bolsward vandaag zijn eerste zege op WorldTour-niveau. De nog altijd pas 21-jarige Nederlander was in de openingsrit van de BinckBank Tour de snelste in de massasprint. “Het was windje mee in de sprint. Je moet dan aangaan en hopen dat niemand sneller is”, zei Jakobsen in het flashinterview.

“De ploeg bracht me goed van voren in de laatste vier kilometer”, blikte Jakobsen terug, die werd gegangmaakt door Florian Sénéchal. “Hij zette me goed af. Ik zag rechts nog iemand komen, maar die bleef ik voor. Ook Kittel zag ik nog snel komen.” De Duitser kwam echter tekort om de jonge Nederlander het dagsucces in extremis nog te ontfutselen.

“Ik probeer veel plezier te hebben in het fietsen”, zei Jakobsen voorts. “Ik heb een groep mensen om me heen die me steunen en een goede ploeg. Op die manier ga je vanzelf winnen.” Hij gaat proberen nog een rit te winnen en wil daarnaast Niki Terpstra, Zdenek Stybar en Yves Lampaert bijstaan in hun klassementsambities. “Dat zijn onze grote doelen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

dikkechaap 13 augustus 2018 om 17:14

De hoeveelste overwinning van het seizoen is dit inmiddels voor Van Mol en Ibarguren?

Ivanoviclover 13 augustus 2018 om 17:20

Kijk, een azijnpisser ^

Koel 13 augustus 2018 om 17:30

@Ivanoviclover – 13 augustus 2018 om 17:20
“dikkeschaap”: hoop geschreeuw, weinig wol….

DeGroteMolen 13 augustus 2018 om 18:22

Er hangen al 30 jaar dopinggeruchten rond Van Mol en Lefevre, los van incidentele gevallen en een brandje een jaar of 10 geleden nooit structureel bewijs. Is het toeval dit jaar al die overwinningen, in een jaar van een nieuwe sponsorjacht? Wie zal het zeggen? Hoe doen ze het volgend jaar? Hoe dan ook: zonder bewijs geen zaak. Tot die tijd: onschuldig conform de reglementen en dus onschuldig. Geen loze beschuldigingen uiten.

markd 13 augustus 2018 om 19:43

Het item hier is hoe Jacobsen z’n sprint uitlegt, niet de zoveelste dopingsaga.
Er kan een boel geleuter van dit fantastisch forum verdwijnen als men zich tot de essentie beperkt. En ja ik geloof in de vrije meningsuiting ( ben een adept van Zola’s prachtig stuk ” j’ accuse “)

Mwielerfan 13 augustus 2018 om 23:20

Grappig dat dit verdacht is terwijl de ploeg al jaren sprints in grote rondes domineert en de klassiekers.
Terwijl lotto normaal beneden middelmaat is en nu opeens bij de top mee doet. Daar hoor je dan weer weinig vraagtekens bij ;)

nasibal 14 augustus 2018 om 00:16

Jongens, dit is een Nederlander, die rijdt schoon.

Pedalo 14 augustus 2018 om 00:27

Geloof ook wel dat ze bij QS schoon zijn. De enige verdachte renner voor mij is Gilbert….maar dan ook die van een aantal jaar geleden waar die op een viaduct de concurrentie kleineerde! Wat Sky in de grote rondes doet, doet QS in de klassiekers en de sprint.

dikkechaap 14 augustus 2018 om 09:09

@pedalo
Weet je nog wie toen zijn dokter was?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair