Fabio Aru maakt wegdebuut Qhubeka ASSOS in Tour de la Provence

woensdag 10 februari 2021 om 10:06
Fabio Aru maakt wegdebuut Qhubeka ASSOS in Tour de la Provence

foto: Cor Vos

Fabio Aru verschijnt in de Tour de la Provence voor het eerst aan de start van een wegkoers in het shirt van zijn nieuwe ploeg Qhubeka ASSOS. De Italiaan mikt in de Franse meerdaagse op een goed klassement, zo schrijft de Zuid-Afrikaanse WorldTour-ploeg in een persbericht.

Het team bestaat voornamelijk uit debutanten. Enkel Nicholas Dlamini reed vorig jaar al voor de hoofdmacht van de Zuid-Afrikaanse formatie. Kilian Frankiny, Karel Vacek, Mauro Schmid, Connor Brown en de Belg Sander Armée maken eveneens voor het eerst hun opwachting in het tenue van de ploeg.

Aru zegt zich voorafgaand aan de race goed te voelen: “Ik kan niet wachten om het seizoen met mijn nieuwe ploeg te beginnen. Ik heb de afgelopen winter heel hard gewerkt. Ik heb ontzettend genoten van het crossen, maar nu wil ik aan mijn wegseizoen beginnen. Ik ben blij met mijn conditie en ik zal mijn best doen voor de ploeg. We zullen zien hoe de race uitpakt.”

Selectie flag-za Qhubeka ASSOS voor flag-fr Tour de La Provence (11-14 februari)
flag-it Fabio Aru
flag-za Nicholas Dlamini
flag-be Sander Armée
flag-ch Kilian Frankiny
flag-cz Karel Vacek
flag-ch Mauro Schmid
flag-nz Connor Brown

Dit artikel delen:

14 Reacties

Arry1337 10 februari 2021 om 10:17

Eigenlijk heb ik stiekem het gevoel dat hij er weer gaat staan.

Groetjesaandevoetjes 10 februari 2021 om 10:35

als Aru er dit jaar weer staat zou elke wegrenner in de winter moeten veldrijden.

Michelangelo 10 februari 2021 om 10:36

Zou ik wel mooi vinden.

Voor de ploeg, want het is op papier samen met Wanty de zwakste ploeg in de WT. En ik vind Aru altijd schitterend om te zien als hij er vol voor gaat. Qua stijl benadert hij dan Mollema, en de grimassen die hij trekt zijn beter dan die van Alaphillipe en Voeckler samen….

IlPirata 10 februari 2021 om 10:43

Ik gun deze jongen nu wel eens een goed jaar, na al die malheur. Of dat gaat lukken, in een niet Astana-team, blijft de grote vraag.

zietemgaan 10 februari 2021 om 10:52

de underdog krijgt altijd mijn sympathie, het zou mooi zijn tegenover ploegen die decadent zwemmen in het geld en elke renner wegkopen waar ze zin in hebben. Hier zit tenminste motivatie, strijd en hopelijk ook weerbaarheid. Fabio!

Richard van Hoof 10 februari 2021 om 11:31

Fabio Aru doet mij altijd wat denken aan Thomas Dekker, en dan voornamelijk dat beide hun successen in hun prille carrière grotendeels te danken hadden aan hun uitstekende medische ondersteuning en toen die steun steeds moeilijker te verkrijgen / toe te passen was zijn deze renners als een nachtkaars uit gegaan.

Romāns Vainšteins 10 februari 2021 om 11:39

Aru is vele jaren vele malen beter dan Thomas Dekker geweest, totaal andere catagorie. Dekker was een bewezen bedrieger die daarnaast het allemaal niet op kon brengen ook nog, Aru een coureur zonder maar een schim van smet op het blazoen die na zijn vertrek bij Astana fysiek de versukkeling ingegaan is.

Wat jij hier doet is gewoon gratuit beschuldigen, maar tegenwoordig mag dat gewoon weer op dit forum, net zoals het vervolgens keihard onderuithalen.

IlPirata 10 februari 2021 om 11:50

@ Richard van Hoof

Niet te vergelijken deze twee renners. Thomas Dekker zou nooit de vuelta hebben gewonnen en is gewoon en op en top bedrieger gebleken. Dat Thijs Zonneveld, RTL en die NPO hem een podium blijven bieden is ook belachelijk.

josi 10 februari 2021 om 11:56

Dit seizoen zal echt wel de laatste kans worden voor Aru om zijn carriere nieuwe leven in te blazen. Het zou mooi zijn als hij zich weer eens echt zou kunnen laten zien, maar dat zeggen we nu al jaren.

lo squalo dello Stretto 10 februari 2021 om 13:04

Forza Fabio <3

ben_pronk 10 februari 2021 om 13:29

Benieuwd naar Vacek!

KimJungPoels 10 februari 2021 om 14:33

Is dat die klimmer? Of is dat zijn broertje?

Ribbedebie 10 februari 2021 om 14:39

Op basis van zijn statistieken verwacht ik weinig van Vacek. Vorig jaar waren een 50ste stek in de Trofeo Laigueglia en een 23ste plaats in het Tsjechisch beloftenkampioenschap nou niet bepaald uitslagen die doen vermoeden dat we hier met een topper in de dop te maken hebben. Ik geef toe, het is een vorm van scorebord journalistiek, en benieuwdheid kan allerlei vormen aannemen.

Ward 10 februari 2021 om 19:31

Leuk dat ie er nog bij is. Ik had gedacht dat zijn roemloze aftocht in de Tour vorig jaar zijn laatste kunstje was…

Headlines

Materiaalzone

Populair