Fabian Cancellara gaat Zwitserse talenten begeleiden
Cancellara te gast in de Tour Down Under 2020 - foto: Cor Vos
zondag 12 juli 2020 om 19:08

Fabian Cancellara gaat Zwitserse talenten begeleiden

Fabian Cancellara keert als begeleider van de Swiss Racing Academy terug in het wielrennen. De inmiddels 39-jarige Zwitser stopte in 2016 als professioneel wielrenner en was daarna enkele jaren niet actief in de wielersport.

Bij Swiss Racing Academy gaat Cancellara aan de slag als mentor van Zwitserse coureurs die zich daar kunnen ontwikkelen. De ploeg werd in 2018 opgericht voor talentvolle renners, maar ook als opvangplaats voor renners die de stap naar de profs niet kunnen maken. Afgelopen jaar reed bijvoorbeeld Stefan Bissegger (die vanaf augustus voor EF Pro Cycling koerst) namens de ploeg.

“Na mijn pensioen in 2016 moest ik mijn plek weer vinden in de wielrennerij, maar ook als ondernemer en investeerder”, reageert Cancellara. “Het was een periode vol leerzame ervaringen. Het profwielrennen is misschien wel het beste systeem waar ik deel van uit heb gemaakt. Ik herken bij Swiss Racing Academy alle elementen die ik graag in mijn ontwikkeling had willen hebben. Daarom ben ik blij met deze kans, om onze visie te bevestigen en een mooie toekomst op te bouwen voor deze talenten.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
12 juli 2020 20:12
Welkom terug in de wielrennerij, Fabian! Samen met Boonen, Sagan en Gilbert toch wel één van de grootste smaakmakers in de klassiekers deze eeuw.
  12 juli 2020 21:34
  Eens. Van mij mogen Van Avermaet en Terpstra overigens ook in dat rijtje.
  13 juli 2020 14:05
  Van Avermaet wel, Terpstra niet.

  Van Aert en van der Poel over een paar jaar wellicht ook.
12 juli 2020 20:32
Ik begreep dat hij succesvol ondernemer is in fietsen met trapondersteuning. Maar het kan ook zijn dat ik wat dingen door elkaar haal.
12 juli 2020 22:03
Vorig jaar een mooi uitgebreid interview met hem gezien op sporza (volgens mij in een aflevering van de kleedkamer, maar pin me er niet op vast). Hij leek toch best te worstelen met het bekende zwarte gat en het opnieuw ontdekken van zijn rol in de maatschappij. Gelukkig is het een slimme man met sterk reflectievermogen. Hopelijk vindt Fabian nu zijn draai in deze nieuwe job.
  13 juli 2020 10:52
  Klopt, ja.

  Je moet trouwens eens op die Ruben van Gucht letten, of hoe heet die pipo. In zo'n beetje elke talkshow of interview waar Cancellara mogelijk ter sprake komt, is zijn eerste vraag altijd: Maar Cancellara stond toch niet te boek als de meest sympathieke in het peloton?

  Of iets van dien aard.
13 juli 2020 09:04
Naar het schijnt gaat Swiss Racing Academy op een Stella rijden.. :p

Reacties zijn gesloten.