E3 BinckBank Classic, Castilla y Leon, Total Direct Energie

zaterdag 27 april 2019 om 17:00
E3 BinckBank Classic, Castilla y Leon, Total Direct Energie

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer het zegegebaar van Tobias Lund Andresen, de winnaar van de E3 BinckBanck Classic voor junioren, de tumultueuze slotfase van de Vuelta a Castilla y León en gewijzigde shirts voor Team Total Direct Energie.

Winnaar juniorenkoers gaat er vast bij zitten

Er zijn zegegebaren en zegegebaren, maar Tobias Lund Andresen maakte het vandaag wel erg bont in de E3 BinckBank Classic voor junioren. In Harelbeke was de voorsprong van de jonge Deen dusdanig riant, dat hij erbij kon gaan zitten. Dat deed hij dus ook: sterker nog, op amper een meter van de finish stapte hij van zijn fiets en ging erbij liggen. Met beide handen achter het hoofd keek hij de lange finishstraat in om vervolgens weer op te staan en zijn zege te bezegelen.

Op 1:04 won de Brit Leo Hayter de sprint om de tweede plek, de Nederlander Axel van der Tuuk werd derde. Lund Andresen is geen onbekende in het juniorencircuit; eerder dit jaar eindigde hij namelijk nog tweede in de Ronde van Vlaanderen achter landgenoot William Blume Levy.


Peloton mist tussensprint: tien kilometer extra

Verwarring alom in de slotetappe van de Vuelta a Castilla y León: het peloton was blijkbaar een verkeerde weg ingeslagen, waardoor de tussensprint in Villafranca del Bierzo op 15,9 kilometer van de finish volledig werd gemist. Om de tussensprint alsnog te laten plaatsvinden moesten de renners tien kilometer extra afleggen, meldden de ploegen op hun social media. “Krijgen we nu ook meer uitbetaald?”, voegde Israel Cycling Academy er schertsend aan toe.


Opnieuw gewijzigde shirts voor Total Direct Energie

Team Total Direct Energie verscheen vandaag met gewijzigde shirts op de presentatie voor Luik-Bastenaken-Luik. Hoewel de Franse ploeg pas sinds enkele weken rondrijdt in de nieuwe blauw-witte kleuren van oliemaatschappij Total, maakte de kersverse naamgever alweer plaats voor het groen van Lampiris. Het betreft echter een tijdelijke switch, want Total is het moederbedrijf van het Belgische energiebedrijf dat hiermee extra in de verf kon worden gezet.

Selectie Total Direct Energie voor flag-be Luik-Bastenaken-Luik 2019
flag-fr Lilian Calmejane
flag-fr Fabien Grellier
flag-fr Jonathan Hivert
flag-fr Bryan Nauleau
flag-fr Paul Ourselin
flag-fr Romain Sicard
flag-fr Angelo Tulik

Dit artikel delen:

2 Reacties

Polleke 27 april 2019 om 17:34

De zege rituelen zijn aan vernieuwing toe, als ze zich maar niet gaan spiegelen aan die arrogante voetballertjes…. deze geef ik een 6, hij had het moeten volhouden tot nr. 2 kwam opdagen…

0
chavanelfan 27 april 2019 om 18:12

Arrogant mannetje, die Andresen. Ik begrijp dat je als 17-jarige door het dolle heen bent met zo'n zege, maar dit is respectloos voor al zijn tegenstanders. Hij moet het trouwens nog maar allemaal gaan bewijzen binnen 7 à 10 jaar bij de profs (als hij daar al geraakt). En al wint hij de Ronde van Vlaanderen solo, dan is zo'n zegegebaar nog belachelijk.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone