Ewan voor Milaan-San Remo: “Rugwind niet ideaal voor de sprinters”

donderdag 21 maart 2019 om 16:06
Ewan voor Milaan-San Remo: “Rugwind niet ideaal voor de sprinters”

foto: Cor Vos

Caleb Ewan wil aankomende zaterdag maar één ding: winnen in Milaan-San Remo. De Australische spurtbom – die vorig jaar nét naast de zege greep – kijkt met vertrouwen vooruit. “Ik hoop met een uitgedund peloton richting de streep te gaan”, zo vertelt hij in een perscommuniqué.


Ewan was vorig jaar de snelste van het pak. De Australiër versloeg Arnaud Démare, Peter Sagan, Alexander Kristoff… Helaas voor de sprinter wist Vincenzo Nibali nét uit de greep te blijven van het aanstormende peloton. Dit jaar hoopt Ewan wél als eerste over de meet te komen. “Milaan-San Remo is mijn eerste hoofddoel”, zo begint hij zijn relaas.

“Ik heb de voorbije twee jaar geleerd dat het relatief eenvoudig is om de wedstrijd uit te rijden. Maar dat betekent ook dat veel renners kans maken op de zege. Er staan echter wel veel teams aan de start die de wedstrijd willen controleren. Ik hoop dan ook met een uitgedund peloton richting de Via Roma te rijden.”

Caleb Ewan kwam vorig jaar nét te laat op de Via Roma – foto: Cor Vos

Agressief koersverloop?
Milaan-San Remo wordt door velen beschouwd als een sprinterkoers, maar Ewan sluit een zware koers niet uit. “Er wordt langs de kust namelijk rugwind voorspeld, wat zeker niet ideaal is voor de sprinters. Dat kan namelijk resulteren in een hoger tempo op de beklimmingen en een agressiever koersverloop.”

Toch hoopt Ewan er na de Poggio nog bij te zitten. Het liefst met een ploegmaat. “In het ideale scenario hoop ik na de Poggio nog steun te hebben van twee ploeggenoten, die me vervolgens naar de sprint kunnen brengen. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik kan rekenen op een sterke ploeg.”

“Zo kan ik namelijk energie sparen tijdens de wedstrijd. Want wie het beste zijn krachten spaart, wint Milaan-San Remo”, zo is Ewan van mening, die onder meer kan rekenen op steun van Jens Keukeleire en sprintaantrekker Roger Kluge.


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op Milaan-San Remo met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Mwielerfan 21 maart 2019 om 18:52

Iemand paraat of kluge en keukeleire vaak in eerste groep zijn gefinisht?

vanSpringel 21 maart 2019 om 20:37

Prima omstandigheden dus. Slopen die sprinters onderweg.

Romāns Vainšteins 21 maart 2019 om 21:52

Net even wat weersites bekeken maar dat windje is vooralsnog niet heel significant hoor.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Tour de France 2019

Materiaalzone

Populair