Ewan: “Mijn beste ritwinst in de Tour Down Under”

woensdag 17 januari 2018 om 08:39
Ewan: “Mijn beste ritwinst in de Tour Down Under”

foto: Sirotti

Caleb Ewan won vanmorgen de tweede etappe van de Tour Down Under. De nog altijd maar 23-jarige sprinter van Mitchelton-Scott pakte daarmee alweer zijn zevende dagsucces in de Australische rittenkoers.

Ewan wist met een machtige versnelling naar de zege te sprinten in de oplopende straten van Stirling, voor zijn ploeggenoot Daryl Impey en Jay McCarthy. “Ik ben dolblij. Het is een stuk spannender om te winnen in een etappe, waarover je eigenlijk een beetje onzeker bent”, zei de ritwinnaar na afloop.

Ewan: “Het was een lastige aankomst. Ik wist niet of ik wel mee kon doen en ik wilde niet meteen in het rood gaan. Ik zat daar gewoon en probeerde zoveel mogelijk energie te sparen. Ik zag Daryl daar mooi rijden dus ik zei hem dat hij moest aangaan in de laatste 300 meter. Hij bracht ons mooi in stelling en ik had een vrije baan naar de finish.”

De Australiër was erg tevreden met zijn optreden. Hij pakte behalve de dagzege ook de leiderstrui. “Ik denk dat dit mijn beste ritwinst is hier, want dit was een finish die niet bij me past. Zo’n aankomst ligt Peter Sagan (4e, red.) veel beter, dus dat ik hem hier klop is een echte bonus. De vorige edities had ik eveneens de leiderstrui, maar telkens volgde een bergetappe waarin ik die dan weer verloor. Dit is geweldig, ik ga deze trui morgen proberen te behouden.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Sebas 17 januari 2018 om 10:49

Impey was grandioos vandaag.

Materiaalzone

Populair