Ewan en Wellens speerpunten Lotto Soudal in Tirreno-Adriatico

dinsdag 9 maart 2021 om 09:25
Ewan en Wellens speerpunten Lotto Soudal in Tirreno-Adriatico

Tim Wellens - foto: Cor Vos

Lotto Soudal heeft zijn zevenkoppige selectie gepresenteerd voor Tirreno-Adriatico. De Belgische formatie rekent in de sprints op Caleb Ewan, Tim Wellens is de vooruitgeschoven pion in de zwaardere etappes.

Wellens begon uitstekend aan het nieuwe seizoen, maar is de laatste weken wat minder of dreef. Na een zesde plaats in de Franse seizoensopener GP La Marseillaise bleek hij de beste in de Ster van Bessèges. In de Tour de La Provence moest hij nog opgeven met een verkoudheid, maar toch begon Wellens als een van de (top)favorieten aan Omloop Het Nieuwsblad.

De 29-jarige renner kwam in de Vlaamse openingsklassieker echter niet in het stuk voor en ook in Kuurne-Brussel-Kuurne slaagde hij er niet in om een hoofdrol te vertolken. Beterschap was er in de Toscaanse grindklassieker Strade Bianche: Wellens kwam in deze wedstrijd als dertiende over de streep.

De vraag is of Wellens iets kan laten zien in Tirreno-Adriatico. Zijn ploeg Lotto Soudal hoopt met Ewan ook te scoren in de vlakkere etappes. De pijlsnelle Australiër won eerder dit jaar al de slotetappe in de UAE Tour en kan in Italië rekenen op een sterke sprinttrein met Jasper De Buyst, Roger Kluge en Tosh Van der Sande. Ook hardrijders Brent Van Moer en Frederik Frison zijn van de partij.

Selectie flag-be Lotto Soudal voor Tirreno-Adriatico (10-16 maart) 
flag-be Jasper De Buyst
flag-au Caleb Ewan
flag-be Frederik Frison
flag-de Roger Kluge
flag-be Brent Van Moer
flag-be Tosh Van der Sande
flag-be Tim Wellens

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair