Caleb Ewan komt er opnieuw niet aan te pas: “Heb gewoon wat geluk nodig”

zondag 3 juli 2022 om 18:44
Video

Nadat hij in de tweede etappe van de Tour de France op een dertiende plaats strandde, kwam Caleb Ewan op dag drie niet verder dan een negende plek. De Australier is ervan overtuigd dat hij beter kan doen dan dat. “Ik heb gewoon wat geluk nodig”, zei hij na afloop tegen de pers.

“Het was niet al te slecht, maar toen ik mijn sprint aan wilde gaan… Ik wist dat via het hek de enige mogelijkheid was, maar ik werd ingesloten”, aldus Ewan, die vond dat enkele sprinters van hun lijn afweken. “Maar dat is sprinten hè. Er zijn altijd renners die dat een beetje doen.”

Na de rustdag zijn Ewan en zijn ploeggenoten wellicht klaar voor een frisse start. “Ik hoop het. Het team rijdt heel goed, ik ben heel blij met ze. Maar ik heb gewoon wat geluk nodig in de sprints. We weten dat we niet het team hier hebben om een volledige lead-out te doen, het beste wat ze kunnen doen is me in een goede positie brengen in de laatste kilometer. Beide keren begon ik goed aan de laatste kilometer, dus daar kan ik niet over klagen. Er gebeurt gewoon steeds iets in de laatste paar meters.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

7 Reacties

Thoin 3 juli 2022 om 19:04

Net op het ogenblik dat hij wil beginnen gaat iedereen naar rechts waardoor hij helemaal ingesloten raakt. Het moet inderdaad eens meezitten

Marlin 3 juli 2022 om 19:06

Iedereen was in de eerste plaats Sagan.

Oblomov 3 juli 2022 om 19:07

Naar de verhoudingen tussen de echte snelle mannen blijft het op deze manier gissen…

oostrijck 3 juli 2022 om 19:29

Ewan zit sinds zijn crash in de Tour van vorig jaar niet meer zo lekker in zijn vel, lijkt het. Hij kan nog steeds dergelijke sprints winnen, maar hij moet eerst weer wat overwinnen en inderdaad misschien weer eens wat geluk hebben.

Thoin 3 juli 2022 om 20:48

Klopt mentaal zit het wat slecht op dit moment. Het duurt al even, 2de in MSR terwijl hij daar enorm sterk was. Dit jaar MSR gemist, dan lang niet gekoerst. Weinig vertrouwen in Turkije, toch twee keer gewonnen. Geen De Buyst in zowel Giro als Tour.
Hij moet eens geluk hebben en kunnen winnen. Dan valt alles weer in zijn plooi.

Brabander 3 juli 2022 om 20:20

Normaal vind ik zulke uitspraken altijd nogal loos gelul. Maar dit is gewoon echt pech hebben natuurlijk

jv88 3 juli 2022 om 23:16

Had idd echt de snelheid wel.

Net binnen

Populair

Materiaalzone