Evenepoel reageert op EK-zilver: “Ik kan Colbrelli niets verwijten, hij was heel sterk”

zondag 12 september 2021 om 17:54
Evenepoel reageert op EK-zilver: “Ik kan Colbrelli niets verwijten, hij was heel sterk”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel heeft teleurgesteld gereageerd op zijn zilveren medaille op het EK wielrennen in Trentino. De Belgische kopman kon in een sprint-à-deux geen tegenstand bieden tegen een taaie Sonny Colbrelli, die voor eigen volk won. Even leek Evenepoel wat gefrustreerd. “Ik kan Colbrelli niets verwijten. Hij was heel sterk”, zegt hij na afloop tegen Sporza.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

“We waren met twee misschien wel de sterksten in koers. Hij is de verdiende winnaar, als je hem de voorbije weken ook zag rondrijden”, vertelt Evenepoel. “Het was een heel lastige koers. De Italianen hebben echt op adrenaline gereden. Ik reed enorm rap naar boven die laatste keer, maar Colbrelli moest maar een ding doen: overleven. Ik zag dat hij het moeilijk had, maar hij kraakte niet. Hij heeft een betere sprint, dus hij moest daarop gokken. Dat hoort bij de koers. Het is jammer dat ik geen goede sprint heb, maar dit zal nog gebeuren.”

‘We waren het sterkste land’
De Belgische formatie was onderweg ijzersterk, met onder meer Stan Dewulf, Victor Campenaerts en Ben Hermans. “Ik wil de ploeg bedanken. Iedereen heeft een sterke koers gereden. We waren het sterkste land”, oordeelt Evenepoel. “We reden ook slim en waren er overal bij waar het moest. Op twee ronden van het einde gaan we aan en die aanval was stevig genoeg om de grote mannen zoals Tadej Pogačar eraf te gooien. Ik raakte net niet alleen weg, want Benoît Cosnefroy en Sonny Colbrelli kwamen nog terug.”

foto: Cor Vos

Evenepoel noemt het een zure nederlaag. “Ik weet niet of ik er de komende jaren nog eens zo dichtbij zal komen op een lastig parcours, maar het belangrijkste is dat ik er weer sta. Dat is heel fijn. Al had ik heel graag die trui gepakt. Ach, je kan niet alles willen in het leven”, vertelt hij.

‘Wout mag erop vertrouwen dat ik alles voor hem zal doen’
Nu kijkt Evenepoel uit naar het WK tijdrijden en de WK wegrit, allebei in eigen land. Daar zal hij zich in dienst stellen van Wout van Aert. “Ik denk dat Wout nu wel kan zien dat ik goed ben. Hij mag erop vertrouwen dat ik alles voor hem zal doen. Ik had vandaag mijn kans en ik heb ze net niet gegrepen. We gaan ons best doen om er zondag samen voor te gaan en de week daarna zal ik me leegrijden voor Van Aert”, kijkt Evenepoel vooruit.

Dit artikel delen:

74 Reacties

Pietgat 13 september 2021 om 09:54

Lijkt mij groot verschil tussen deze, volwassen reactie, en zijn lichaamstaal tijdens en na de koers. Zou hij zelf de klik gemaakt hebben, of zou iemand hem op enige sportiviteit gewezen hebben?

Michelangelo 13 september 2021 om 13:01

Het is nog niet aan de grote klok gehangen, maar ik ben sinds kort de nieuwe PR adviseur van onze jonge vriend. Over een paar maanden zijn al zijn gebaartjes verleden tijd, en krijgen we enkel nog respectvol gedrag en interviews zonder braniepraatjes. O ja, en hij blijft gewoon hard fietsen ;-))

edje47 13 september 2021 om 21:15

Ik ben al maanden verbaasd over de aversie, zo niet haat, tegen Evenepoel van al die ” Stammtisch” – kenners hier op Wielerflits. Zie je die populisten (nationalisten) al met hun vuisten op tafel slaan?
Die Marco had gisteren met de beloften kunnen meefietsen…

Lalsacien 13 september 2021 om 22:06

@Edje je komt net kijken. You ain’t seen nothing yet…
Het is inderdaad soms droevig maar er wordt door sommigen wel veel gevoed.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair