Evenepoel komt met schrik en schaafwonden vrij na val in Dernycriterium Wetteren
foto: Cor Vos
dinsdag 3 september 2019 om 08:29

Evenepoel komt met schrik en schaafwonden vrij na val in Dernycriterium Wetteren

Even werd voor rampzalige gevolgen gevreesd in het dernycriterium van Wetteren. Remco Evenepoel was samen met Laurens De Plus aan het strijden om de overwinning toen de Belgische groeibriljant in de laatste bocht onderuit ging. De schade blijkt echter mee te vallen voor Evenepoel. Hij komt er met wat schaafwonden vanaf.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Net voor het ingaan van de slotronde koos Evenepoel met De Plus resoluut voor de aanval. De winnaar van de jongste Binck Bank Tour kwam de laatste bocht goed door, maar dit was bij Evenepoel niet het geval. Het goudhaantje schoof onderuit en kwam onzacht in aanraking met de dranghekken.

Stefanie Clerckx, persverantwoordelijke bij Deceuninck-Quick Step, liet echter na een eerste medische check aan Het Nieuwsblad weten dat de schade voor de Europese tijdritkampioen meevalt: “De gangmaker van Evenepoel draaide iets te enthousiast de laatste bocht in, waar Remco onderuit glipte. Het valt allemaal best mee. De lichamelijke schade blijft beperkt tot enkele schaafwonden. Niets laat vermoeden dat zijn komend programma in gevaar komt.”

RIDE Magazine
24 Reacties
Sorteer op:
3 september 2019 08:44
Echt, is dit nieuws?
Alles voor de clics.
    3 september 2019 08:51
    Ja dit is nieuws
3 september 2019 08:53
"even werd gevreesd voor rampzalige gevolgen"
Veel gevoel voor dramatiek...
3 september 2019 08:57
Wacht eens even... die gangmaker is dan dus LdeP?

Hoe durft hij zo enthousiast een bocht in te gaan!
    3 september 2019 09:33
    Het woordje derny ben je niet tegen gekomen in het artikel?
    3 september 2019 09:45
    Ah ja, daar ben ik helemaal niet mee bekend! Lijkt me niks om eerlijk te zijn haha
3 september 2019 09:08
Beter hij dan De Plus die valt. Vond het heerlijk dat Evenepoel van de week even op zijn nummer werd gezet door Thomas en Nibali. Even je plaats kennen groentje.
    3 september 2019 09:17
    Evenepoel heeft in Duitsland eventjes het peloton op z'n plaats gezet.
    3 september 2019 09:19
    Op zijn plaats zetten is relatief. Het feit dat ze de ballen uit hun broek moesten rijden om hem terug te halen (nadat er zich al meerdere sterke renners hadden opgebrand), en nadien (in het geval van GT) nog 6 minuten verliezen, vind ik eerder een teken dat ze schrik hebben van dat kleine, jonge kereltje.
    3 september 2019 09:21
    Thomas en Nibali reden gewoon voor Swift en Colbrelli.

    Al is Nibali inderdaad prima in staat tot dat soort staaltjes kleinzielige geldingsdrang. Lijkt een ferm minderwaardigheidscomplex te hebben, alle trofeeën in zijn prijzenkast ondanks.
    3 september 2019 14:57
    Zijn plaats kennen... op het hoogste schavot van San Sebastian en het EK bijvoorbeeld? Wat een verwaande en onwetende opmerking, hahaha.

    Op zijn plaats gezet door Thomas en Nibali? Heb je eigenlijk gekeken naar die wedstrijd? Zonder de motoren die Thomas 10 kilometer uit de wind hebben gezet, had hij zijn solo van 100km succesvol afgerond. Rijdt eventjes solo heel het peloton aan gort, en dan "wordt hij op zijn plaats gezet" door iemand die 10 km kopwerk achter een motor doet. Hilarische commentaren hier soms.
3 september 2019 09:17
framing is alles.

"De gangmaker van Evenepoel draaide iets te enthousiast de laatste bocht in"

staat toch mooier dan

"Evenepoel kon de bocht niet houden"
    3 september 2019 09:41
    Het lijkt me toch dat je over het algemeen op een derny niet sneller door een bocht kan dan op een racefiets? Net als dat een motor dat niet sneller kan? Iets met traagheidsmoment enzo? En dat een auto weer niet sneller door de bocht kan dan een motor?
    3 september 2019 11:55
    Meer en bredere banden = meer grip en dus een hogere bochtensnelheid. Daarom gaat F1 ook harder dan MotoGP.
3 september 2019 09:28
Het is bij Evenepoel heel simpel, of hij valt van heel ver aan, of hij valt op de grond, of beide.
3 september 2019 10:45
Elke dernykoers is van te voren afgesproken wie er gaat winnen. Dus strijden om de zege, laat me niet lachen.
    3 september 2019 15:00
    Ahzo... dus zo'n WK Keirin is afgesproken spel volgens jou?

    Of je bedoelt een criterium misschien?
3 september 2019 10:53
Ligt toch wel vaak op de grond, dit fenomeen. Hopen voor hem dat hij snel beter wordt qua techniek op de fiets, want anders kan dat in z'n koppie gaan zitten...
3 september 2019 12:36
Beelden van de valpartij. Lijkt me ook dat Evenepoel daar gewoon de controle over de fiets verliest en dat die gangmaker er helemaal niets mee te maken heeft.

@Doswielos
Evenepoel heeft echt een hele goede techniek op de fiets hoor, hij neemt gewoon erg veel risico's waardoor hij wat vaker valt. Het gegeven dat hij zo snel door de bochten gaat, is mede een oorzaak waarom veel renners op het vlakke zijn wiel niet kunnen houden. Na elke bocht liggen ze 5 meter achter.
    3 september 2019 12:43
    Heb je wel eens met hem gekoerst @Sagan=hulk?

    Die gast struikelt over zijn eigen stuurlint. Kan wel een clinic van MvdP gebruiken.

    Maar geef hem geen ruimte voor het peloton, je ziet hem niet terug.
    3 september 2019 15:02
    Als je ziet hoe hij over de kasseien in de regen dokkert, gootje in en uit, in de Baloise Belgium Tour, blijkt wel dat hij meer techniek heeft dan je zou denken. Maar hij valt wel gewoon enorm veel. Meestal zonder erg.
3 september 2019 15:05
Opmerkelijke keuzes toch van Wielerflits, welke artikels er exclusief voor de BE site zijn, en welke niet. Een interview met Ilan Van Wilder, 3de in het klassement van l'Avenir, staat exclusief op de BE site. De zoveelste valpartij van Evenepoel zonder erg, waar dan een verhaaltje wordt aan opgehangen, staat hier dan wel. Het artikel dat dan weer gaat over Evenepoel zijn toekomst, staat dan weer exclusief op de BE site... etc.
5 september 2019 23:30
Sommige reacties ... Ze doen me kotsen ...

Ja hij valt. Doet iedere wielrenner wel eens.

Maar sommige reacties doen me geloven dat sommigen hopen dat hem hetzelfde overkomt als bij Lambrecht ...

Reacties zijn gesloten.