Evenepoel blijft langer bij Deceuninck-Quick-Step: “Optie in contract gelicht”

vrijdag 9 augustus 2019 om 09:31
Evenepoel blijft langer bij Deceuninck-Quick-Step: “Optie in contract gelicht”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel zal ook in 2021 en 2022 koersen voor Deceuninck-Quick-Step. Het Belgische supertalent tekende vorig jaar een contract voor twee seizoenen bij de Belgische formatie, met een optie voor nog eens twee jaar. “De deal stond al op papier en is nu met een ‘handshake’ bezegeld”, zo laat teambaas Patrick Lefevere weten.

Evenepoel heeft zijn start bij de profs niet gemist. Wat heet: de 19-jarige renner won dit seizoen al de Baloise Belgium Tour, de Clásica San Sebastián en het Europees kampioenschap tijdrijden. Gisteren wist hij in Alkmaar de concurrentie op ruimte achterstand te zetten. Lefevere is er dan ook als de kippen bij om de optie in zijn contract te lichten.

“Voor mij is een woord heilig en ik ben ervan overtuigd dat Remco en zijn familie ook niet zullen breken”, aldus Lefevere, die al afscheid moest nemen van toppers als Elia Viviani, Enric Mas en Philippe Gilbert. De oud-renner rekent de komende jaren vooral op Evenepoel en Julian Alaphilippe, die eerder al zijn contract verlengde.

Dit artikel delen:

27 Reacties

Olly 9 augustus 2019 om 09:45

RE en familie zullen ook hun woord niet breken. Familie?? is een gedeelte van de familie Evenpoel ingelijfd bij DQS?

greeny 9 augustus 2019 om 10:54

vraag maar aan axel merckx en ploeg…

Ricardo Otxoa 9 augustus 2019 om 10:15

Benieuwd of daarmee de focus van QS wat verschuift van het eendagswerk naar rondjes van een week, of misschien wel de Tour.

Patrick gaf eerder aan dat versterking voor Alaphilippe in de Tour van 2020 er niet in zit omdat het merendeel van het peloton voor volgend jaar al ergens onder contract staat. Met dit nieuws zou dat in 2021 een ander verhaal kunnen worden.

ChefSpijker 9 augustus 2019 om 10:31

Voorlopig zijn Alaphilippe en Evenepoel ook beter in eendagswerk dan klassementen rijden met hooggebergte.

Niklas 9 augustus 2019 om 10:18

Het zijn sterke benen die de weelde dragen. Ik hoop met name voor Remco zelf dat hij niet bezwijkt onder de uitzinnigheid van de Vlamingen. Z’n reactie op de Europese titel tijdrijden was mooi en puur.

Peter Lippens 9 augustus 2019 om 10:51

Met die uitzinnigheid valt het best wel mee al zijn er altijd die overdrijven, vind de negativiteit van veel nederlanders veel opvallender al is die wel sterk geslonken sinds zaterdag en gisteren ….

dacosta 9 augustus 2019 om 11:49

Peter dat was ook mijn gedacht!

Marik 9 augustus 2019 om 10:28

Waarom moet Lefevre dat erbij zeggen? ” ik bem ervan overtuigd dat Remco en zijn familie ook niet zullen breken.”
Dat hoeft hij er toch niet bij te zeggen? Waarom de druk zo opvoeren? Is deze man dan echt zo onzeker?

Joachim Agostinho 9 augustus 2019 om 10:41

Vraag maar aan Axel Merckx….

greeny 9 augustus 2019 om 10:53

kijk idd de vive le velo terug waar axel en evenepoel zaten.. in alles is het een voetballer, maar hij kan fenomenaal hard fietsen dus iedereen accepteert het maar

Jean Dumas 9 augustus 2019 om 11:18

Evenepoel had Merckx zijn woord gegeven over rijden voor diens beloftenteam, toen Lefevere om de hoek kwam. Dat is uitgesproken in Vive le Vélo.
Daar was wel zichtbaar dat Remco in staat is tot harde rationele keuzes en de Merckxjes meer zijn van een man een man, een woord een woord.

Peter Lippens 9 augustus 2019 om 11:39

Klopt deels, je vergeet wel netjes te vermelden dat Leffevere pas in beeld kwam toen ook andere ploegen achter Evenepoel aanzaten, o.m. Ineas, beetje hypocriet om nu weeral met de vinger richting Lefevere te wijzen maar ja dat is hier blijkbaar bon ton

Melkzuur 9 augustus 2019 om 11:56

De afspraak was dat Evenepoel in 2019 ging rijden voor het team van Axel Merckx, om de laatste maanden van het wielerjaar als stagiair voor D-QS uit te komen. Maar na het Europees kampioenschap waar hij 10 minuten voor de 2e eindigde, zijn Sky en Michelton-Scott op de proppen gekomen. Vooral het bod van Sky was indrukwekkend. Evenepoel (die geen makelaar heeft) en zijn ouders werd het allemaal wat veel, en om die reden hebben ze bij D-QS beslist om hem een jaar vroeger onderdak te bieden. Uiteraard vond Axel Merckx dat niet leuk, maar het valt wel allemaal te begrijpen vind ik persoonlijk.

Dirty Derrick 9 augustus 2019 om 11:56

@ Greeny
Dat kan je hem moeilijk kwalijk nemen als opeens Patrick Lefevre voor je deur staat met waarschijnlijk een miljoenencontract. Het blijkt nu dat hij de juiste keuze heeft gemaakt door de beloftencatgorie over te slaan en bij Quick Step te tekenen. Laat dat voetbalgezeik van jou maar achterwege want het slaat op niks.

Ainu 9 augustus 2019 om 11:59

Er wordt hier altijd veel gesproken over Lefevere maar als er één ding duidelijk is, is het toch wel dat z’n renners zich altijd zeer goed voelen bij de ploeg. Wie zijn wij dan om kritiek te leveren op zijn manier van communiceren?

Samlambeej 9 augustus 2019 om 12:50

Die greeny ziet weer al voor de middag groen van jaloezie ..

greeny 9 augustus 2019 om 13:00

ach ja, je woord houden is heel lastig hoor. echt. die jongen kan briljant hard fietsen maar dat maakt niet dat ie gewoon zijn woord brak. en als sky en wie dan ook komen dan zeg je ze, vanaf 2020 ben ik beschikbaar want 2019 al contract/afspraak. ook dan willen ze je nog miljoenen contracten voorschotelen hoor, echt.

Dirty Derrick 9 augustus 2019 om 23:41

@ Greeny

Als hij zich daaraan had moeten houden, had hij op dit moment nog geen koers gewonnen bij de profs, geen Classica en geen Europese titel tijdrijden. Daar zat hij dan mooi gevangen. Stop toch met jouw gezever man, het raakt hoek noch kant wat je allemaal uitkraamt…

greeny 9 augustus 2019 om 23:56

het pakt heel goed uit voor evenepoel en dqs, daar is geen twijfel over mogelijk. mooi toch? die overwinningen, duidelijk dat ie de stap makkelijk aankan.
neemt nog steeds niet weg dat hij en zijn entourage hun woord hebben gebroken of wel? en neemt ook niet weg dat ie nare maniertjes heeft tegen jongens die in zijn wiel zitten te sterven.. heeft ie ook niet nodig, rijdt ze gewoon het snot voor de ogen todat ze lossen. of werk liever iedereen tegen je in het harnas, gaat je nog keertje opbreken.

Random wielerliefhebber. 9 augustus 2019 om 12:35

Lefevere heeft nergens geld voor maar als er een onvervangbare renner verlengt moet worden is het altijd zo geregeld, Alaphillipe, Morkov, Evenepoel enz

Samlambeej 9 augustus 2019 om 12:47

Wie van de daken roept dat ie geld op overschot heeft, betaalt natuurlijk overal de hoofdprijs. Voor de 36ste keer.

Random wielerliefhebber. 9 augustus 2019 om 12:53

Dat bedoel ik, hij is niet op zijn achterhoofd gevallen.

Melkzuur 9 augustus 2019 om 14:00

Of je 'm nu mag of niet, Lefevere is een vakman. Hij haalt zeer goede resultaten, zijn sponsoren blijven hem jarenlang trouw, zijn renners en personeel gaan voor hem door het vuur, en bovendien haalt hij in vergelijking met 90% van de andere ploegen een enorm rendement (budget/aantal (grote) overwinningen). En hij durft moeilijke beslissingen nemen door tijdig afscheid te nemen van grote namen.

Rendo 9 augustus 2019 om 14:15

Mas gaat weg. Dus dan is er ook extra geld.

Peter Lippens 9 augustus 2019 om 15:57

Dat extra geld van Mas zal wel nodig geweest zijn voor de verlenging van het contract van Remco, of dacht je dat die voor een fiets en een trui koerste …

wapperend washandje 9 augustus 2019 om 20:36

De optie was vorig jaar al afgesproken, deze is nu echter met ‘een handshake’ gelicht.

Vorig jaar was dus al bekend onder welke conditie de twee extra contractjaren er kwa arbeidsvoorwaarden uit zouden komen te zien.

EddyB1958 10 augustus 2019 om 09:03

Volgens Wielerkrant gaat het om één jaar 2021 met optie voor 2022 en 2023. En eerste Tour zou 2023 worden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair