Maxim Horssels zondag 8 januari 2023 om 07:30

Evenepoel blijft bescheiden over Giro-ambities: “Remco 2019 is in Plopsaland achtergebleven”

Video Missie één is een ritzege, daarna wil Remco Evenepoel pas denken aan de strijd om de roze trui in de Giro d’Italia. “Voor een klassement moet je met de flow mee gaan”, zegt hij voor de camera van WielerFlits.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor een dag was niet Kabouter Plop maar Remco Evenepoel de grote ster in Plopsaland De Panne. Het familiepark was vrijdagmiddag het decor van de teamvoorstelling van Soudal Quick-Step. Een voorstelling in het theater, een teampresentatie voor de fans en zelfs een heuse rennersparade door het park was er georganiseerd.

De meeste aandacht was, niet verrassend, voor de 22-jarige Evenepoel. De regerend wereldkampioen en Vuelta a España-winnaar bleef ondanks alle interesse van fans en media bescheiden. “Persoonlijk vind ik het altijd moeilijk om een klassement te voorspellen. Bergop een verkeerd moment, een valpartij, ziek worden… Vanalles kan gebeuren. Het is iets veiliger om een ritzege als doel te stellen. Voor een klassement moet je een beetje met de flow mee gaan. Zo heb ik dat afgelopen jaar ook in de Vuelta gedaan.”

Route Dumoulin
De opbouw naar de Giro die Evenepoel heeft uitgestippeld kent grote gelijkenissen met hoe Tom Dumoulin dat in het verleden deed. Zijn seizoen begint eind deze maand in de Vuelta a San Juan, daarna volgen de UAE Tour, Ronde van Catalonië en een hoogtestage. In april heeft hij met Luik-Bastenaken-Luik een laatste koersprikkel ingepland, gevolgd door nog een korte periode op hoogte. Dumoulin deelde zijn voorbereiding zo ook vaak in, al reed hij in maart een Italiaans programma. Het leverde hem in 2017 de eindzege op en in 2018 een tweede plek. In 2019 moest hij door een val vroeg in de ronde opgeven.


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!


Wedstrijdprogramma
RIDE Magazine
60 Reacties
Sorteer op:
6 januari 2023 19:28
De renner Evenepoel is één van de allermooiste in koers. Hij valt aan met een leeuwenhart en verstopt zich nooit. Maar aan het karakter van Evenepoel kon ik me mateloos storen. Dat verongelijkte steeds en een hooghartige ego is moeilijk te omarmen.

Echter, de eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik het gevoel heb dat dat verdwijnt. Steeds vaker komt hij in interviews gewoon sympathiek en realistisch over, zonder ster-allures. Ik begin hem gaandeweg wat meer te waarderen en wellicht ook oprecht te gunnen. En als je dan dat jonge smoel nog ziet met al zo een immens palmares, dat is toch wel buitengewoon indrukwekkend.
  6 januari 2023 19:43
  Je ben geweldig wim !
  6 januari 2023 21:13
  Zou Michelangelo ook al om zijn?
  6 januari 2023 21:27
  omgekomen in tranen?

  die schijnt nu in een afslankkliniek te zitten nadat ie z'n eigen woorden moest opeten
  6 januari 2023 22:11
  Dikke Vrouw dat je dan daarvoor -2 krijgt. Blijkbaar is niet iedereen het eens. Dank however…
  7 januari 2023 08:48
  Beste Wim,
  Er zijn talloze Nederlanders met zulk hooghartig profiel, dat is de reden waarom jullie een bepaalde naam hebben in de rest van de wereld. Alleen al om die reden zou het niet slecht zijn om niet al te hoog van de toren te blazen als iemand anders eens wat ambitie uitspreekt, in het geval van REV volledig terecht overigens. Figuren als Noa Lang, Louis Van Gaal (ach, ik kan eindeloos doorgaan, ik denk ook aan de gemiddelde Nederlander die ik op reis tegen kom) allemaal zijn ze luid en vol van zichzelf, en meestal onterecht. Dat er vanuit Nederland zoveel ergernis over REV bestaat op dit punt (of is het plots ‘bestond’?), is dan ook buitengewoon potsierlijk, reden waarom ik er maar op blijf reageren.
  7 januari 2023 08:57
  Hahaha zo Dave, verder staat jouw post niet vol met vooroordelen en stereotypen. Lekker bezig kerel!
  7 januari 2023 11:41
  Beste Dave,

  zelden een post gezien die even generaliserend, stereotyperend als kansloos is.

  Dat Nederlanders mondiaal als arrogant worden gezien (wist ik niet, ik dacht dat men ons gierig vond maar dank voor jouw veldonderzoek hierin), bepaalt dus dat ik mij niet mag ergeren aan arrogantie van een ander?

  Omdat ik in het ‘kamp Nederlander’ hoor?

  De Nederlanders die jij opsomt, Lang, van Gaal en die rij kan nog heel veel langer zijn ook mensen waar ik me mateloos aan stoor. Gewoonweg omdat ik arrogantie hekel. Maar in jouw optiek is karakter dus gebonden aan landsgrenzen en zouden anderen met dezelfde nationaliteit hun mond moeten houden.

  Ik raad je aan te verkassen naar Noord-Korea, Afghanistan of China, daar vind je regimes die deze gedachte onderschrijven.
  7 januari 2023 11:48
  Niet om het één of ander maar natuurlijk worden Nederlanders internationaal als relatief luid, zelfverzekerd en lomp aangezien. Dat zit namelijk best wel in onze cultuur en is niks om je voor te schamen.

  Sommigen vreten een schapenmaag vol rotzooi of haringen die ze wekenlang onder de grond begraven. Anderen maken reuzekampvuren en flikflooien in de bosjes tijdens midzomernacht. Sommigen dansen en krijsen de godganse nacht op een onbegrijpelijk 10-delige gitaarritme.

  Laat ze allemaal lekker en ga wederzijds niet pedant naar elkaar zitten doen.
  7 januari 2023 11:53
  Luid en vol van zichzelf? Ik wist niet dat we als een soort matroesjka's worden gezien. We zijn direct en ja, op vakanties zie je idd veelal luide, lompe jongelui die de boel op stelten zetten. Maar buiten de Randstad (die zijn idd wel vol van zichzelf, er is ook een kloof tussen daaro en het platteland) zijn we heel normale mensen. We zijn iig niet vals bescheiden...
  7 januari 2023 11:56
  Moet je eens een vliegtuig met Chinezen, Amerikanen, Arabieren, Nigerianen, whatever in. Luid zegt ie, hahaha. En dan komt RV die toch een Let ofzo was er nog ff overheen. Tuurlijk.
  7 januari 2023 12:06
  Dave, als er hier iets potsierlijk is te noemen....
  Hint: lees je eigen reactie
  7 januari 2023 12:23
  Dave dan kun je stellen dat alle Belgen, bescheiden , Bourgondisch, achterbaks en introvert zijn. Beiden lijken mij fout hoor die veralgemeningen altijd. Alles op dezelfde hoop smijten is nooit correct.
  OT: De REV van vroeger lijkt me idd verdwenen. Hoe jammer is dat niet dat we nu alweer een renner hebben die boring cliché antwoorden geeft? Geef mij maar af en toe dat etterbakkie met zijn maniertjes ipv deze ideale schoonzoon die zoals iedereen in de rij loopt.
  Je kan ook je mening respectvol zeggen maar de uitspraken mogen wel de nodige peper bevatten.
  Enfin ieder zijn mening zeker.
  7 januari 2023 13:24
  Wim is net zo'n goede psycholoog als de Rotterdamse dansleraar kenner is van vaccinaties
  7 januari 2023 14:28
  Quote:
  Wim is net zo’n goede psycholoog als de Rotterdamse dansleraar kenner is van vaccinaties


  Beste Ed, ik herkende je naam al vanuit mijn praktijk, maar ik dacht dat je jouw sessies anoniem wilde houden.

  Echter, blijkbaar treed je er gewoon openlijk mee naar buiten. Goed dat je het een plek gegeven hebt.
  7 januari 2023 14:49
  ik heb in m'n leven al behoorlijk wat Nederlanders ontmoet en gesproken en eerlijk gezegd moet ik de eerste stille en echt bescheiden Nederlander nog tegenkomen.

  Dus wat mij betreft is een Nederlander inderdaad een rechtuit, minder bescheiden type medemens.

  Ik zei het in het verleden op dit forum al vaker het jammer te vinden dat Rev dan vanuit Nederlandse hoek vaker de stempel 'arrogant' kreeg, terwijl hij dan vol zelfvertrouwen én rechtuit zijn mening gaf én het daarbij wél waarmaakte!
  7 januari 2023 14:57
  Inderdaad dolkomisch is dat: zal wel een soort van 'van onze lompe arrogante zelfverzekerdheid blijf je áf'-element zijn die dat veroorzaakt.
  8 januari 2023 08:34
  @Dave
  "..allemaal zijn ze luid.."
  Nederlanders luid... ik woon in Spanje, dan leer je pas wat luid is :)
  8 januari 2023 09:45
  Ik was in oktober in Amerika, DAAR zijn ze pas luid. Goeie genade wat kunnen die gillen en schreeuwen.
  8 januari 2023 14:04
  Wim toch, generaliserend, kansloos, stereotiep? Nederlands is toch ook jullie moedertaal? Die 'allemaal' slaat grammaticaal op 'figuren als' en 'de gemiddelde Nederlander die ik op reis tegen kom'. En de 'talloze' is ook verre van fout. Generaliserend klopt dus al niet. Kansloos? Omdat hier vooral Nederlanders zitten die zich aangevallen worden? Juist, ja, maar zolang er geen 20 minnetjes staan moet je misschien toch eens nadenken of ik er met mijn mening zo ver naast zit. Stereotiep? Tjaaaaaaaah, clichés moet je weerleggen hé, dus kom maar op.
  Plattenband zegt net hetzelfde maar minder 'in your face'. Als de boodschap maar aankomt.
  8 januari 2023 14:12
  @Michiel: zal me worst wezen waar ze wonen; generaliseer jij nu niet zelf?
7 januari 2023 09:04
Valse bescheidenheid of niet, wat maakt het uit. Geweldige renner die het de Sloveense wonderboy de komende jaren verrekte lastig zal gaan maken en dat is pure winst voor het wielrennen.
6 januari 2023 18:27
Evenepoel is nu al wereldkampioen en grote ronde winnaar en hij is nog steeds bescheiden alsof hij nog nooit wat won! Prachtig.
7 januari 2023 15:10
Die valse bescheidenheid van Remco hoeft voor mij niet hoor, net zomin als dat valse "ik ben zo blij met m'n tweede plek, want ik wil plezier maken" van Pogacar.

Gewoon uitspreken dat je wilt winnen, en dat wanneer dit niet gebeurd je je doelstelling niet hebt gehaald. Punt en klaar.
6 januari 2023 18:36
Ik geloof er geen klap van die bescheidenheid en dat is helemaal prima ook. Ondertussen weet iedereen wat voor gast dit is en hoe dergelijke eerzucht in combinatie met toptalent gepaard kan gaan. Schone taak aan de uitdagers om er iets tegen te vinden, je zult het breed moeten zoeken denk ik.
  6 januari 2023 18:59
  Kruijswijk?
  7 januari 2023 04:48
  zoals je zegt, dat dat helemaal prima is. Benieuwd wat hij dit jaar allemaal kapot rijdt.
  7 januari 2023 09:25
  Ik geloof er ook niks van, zeg toch gewoon dat je wil winnen en dat je zeer teleurgesteld gaat zijn als dat niet gaat lukken. Dat heeft niet echt met arrogantie te maken want dat doel is vrij realistisch, ik vind dit eerder redelijk flauw om valse ambities te verkondigen.
  7 januari 2023 10:05
  Wieler-Joke, uiteraard heeft dat niets met arrogantie te maken, maar dat werd hem in het verleden wel steevast verweten. Toen hij destijds gewoon zei dat hij ergens aan deelnam en er wou winnen, stonden wieler "fans" meteen op hun achterste poten. Sommigen konden op basis daarvan een hele psychologische thesis voorleggen.
  7 januari 2023 11:08
  Klopt, ik had hier zelf in het verleden ook moeite mee maar dan meer met zijn jeugdige fratsen. Ik merk dat hij hierin volwassener geworden is en eigenlijk is dat ook gewoon een waanzinnig goede renner geworden dus die willen enkel nog winnen, na de vuelta geloof ik er alleszins in voor de vuelta was hij nog te wisselvallig.
  7 januari 2023 13:22
  Wat zeg je hier eigenlijk Romans?
  7 januari 2023 13:34
  Best veel

  A: Evenepoel is nog steeds dezelfde, zijn 'bescheidener' praat naar buiten is puur voor de Bühne en eventuele zieltjeswinnerij.
  B: Dit karakter icm met zijn bewijsdrang en talent maken hem tot wat hij is
  C: De concurrentie gaat aan trainen en hard fietsen niet voldoende hebben, elke kans om hem ergens op achterstand te krijgen moet met 2 handen worden aangepakt.
7 januari 2023 12:30
Bijzonder dat de "in zijn uitspraken" gematigde REV nu bekritiseerd wordt wegens valselijk bescheiden.
De heren moeten wel weten wat ze willen...
Ik hoor hem ook liever zeggen dat hij iedereen op een hoopje gaat rijden en dat hij op die dag roze gaat nemen en ermee naar Rome zal rijden.
De media en de "haters" hebben toch in zijn hoofd gezeten en nu krijgen we deze clichéREV. Doodjammer want saaie wielrenners die niets zeggen in een interview hadden we al voorhanden.
  7 januari 2023 14:25
  precies, erg jammer dat Remco zich nu naar buiten vaker zal beperken tot clichés om de verzuurde losers toch maar niet tegen het zere been te schoppen
6 januari 2023 22:34
Beetje gezocht, die link met Dumoulin. Dat renners in voorbereiding op de Giro al eens een paar dezelfde koersen rijden, je meent het? :)
  7 januari 2023 10:23
  Met "Giro-winst" in het achterhoofd probeerde men in een slag van de molen-moment van erg ver een bruggetje te leggen naar Dumoulin. Remco zou de eerstvolgende renner uit de lage landen kunnen zijn, na Tom, die de Giro wint.
  7 januari 2023 10:55
  ‘Kent grote gelijkenissen met hoe Dumoulin het deed’…

  Als ik dan op PCS kijk, zie ik in 2017 en 2018: Abu Dhabi Tour, Strade Bianche, Tirreno Adriatico, Milaan-San Remo en Luik-Bastenaken-Luik. Twee van de vijf dus. :)
  7 januari 2023 12:09
  Ik moet aan de uitdrukking denken "op iedere slak zout leggen".
  7 januari 2023 12:28
  Nou ja, op een stuk van 3 alinea’s een hele alinea over de grote gelijkenissen met Dumoulin, die er eigenlijk niet echt zijn. Je kan van zowat elke klassementsrenner die de Giro rijdt een ‘gelijkaardig programma’ vinden met wat rondjes en een eendagswedstrijd of 2.

  Maak er dan een alinea van dat Evenepoel de eerste laaglander kan worden die de Giro zou winnen sinds Dumoulin, en zet nog eens de Belgen op een rij die ‘m ooit hebben gewonnen of iets dergelijks. Dit is gewoon niet echt een logische link m.i., want de grote gelijkenissen zijn er gewoon niet. Bovendien had Evenepoel genoeg interessants te melden op de teamdag, dat je er geen andere zaken bij de haren moet bijslepen.

  Zie het als opbouwende kritiek op het stuk, op een vrij respectvolle manier me dunkt. Ik lees hier wel eens wat andere feedback op artikels of WF… Reageert u daar dan ook telkens op, mijnheer de agent?
  7 januari 2023 15:03
  @Sjors zeker. Ik reageer (geef feedback)ook vaak in topics waar jij geen berichten achterlaat.
  7 januari 2023 16:15
  Oh oké, dus daar leg je ook zout op de slakjes, prima om te weten.
  7 januari 2023 19:51
  @Sjors Of zout in de wonden?
  7 januari 2023 20:48
  Op de escargots natuurlijk.
6 januari 2023 23:55
Remco is het meest bescheiden
Hup Remco
7 januari 2023 12:10
Evenepoel inmiddels echt een grote meneer in het peloton.
Denk dat hij diep van binnen dan ook alleen bezig is met winst van de Giro, maar wellicht wel verstandig om naar buiten toe de lat iets minder hoog te leggen.

Voor sommigen is de reactie overigens nooit goed: of arrogant of niet ambitieus genoeg.
Ik hoop op een spannende giro, maar stiekem denk ik dat Evenepoel deze ook met overmacht gaat winnen, mede dankzij de vele tijdrit kilometers.
6 januari 2023 16:55
Benieuwd wat hij in UAE kan tegen Pogacar
  6 januari 2023 17:44
  Veel rechtstreekse duels lijken er alvast niet in te zitten dit jaar.
  6 januari 2023 18:55
  Ik geloof vast dat ie pogi boy daar op ze nummer gaat zetten voor de ogen van de olie sjeik !
6 januari 2023 19:41
Ik vind het een merkwaardig programma. Zowel San Juan, UAE en Catalonië bevatten geen tijdrit. Je zou toch denken dat hij dit wapen wilt uitspelen en zeker eens wilt testen voor de Giro start. Hij gaat zijn eerste tijdrit in competitie pas afleggen in de Giro. Vreemde beslissing...
  6 januari 2023 19:58
  UAE en Catalonië hebben hun volledige ritrenschema nog niet bekendgemaakt. In de UAE zat vorig jaar wel een tijdrit, in Catalonië traditioneel niet, maar het zou dit jaar in principe kunnen. De start- en aankomstplaatsen zijn al bekend, en die van etappe 6 liggen maar 15 km van elkaar.
  6 januari 2023 22:10
  Interessant, bedankt voor de info!
  7 januari 2023 04:45
  ik denk dat hij zijn tijdrit niet echt meer moet uittesten, hij en de wereld weten ondertussen wel genoeg daaromtrent
  7 januari 2023 15:18
  Ik zou het toch ten volle blijven benutten. Ik had opnieuw gekozen voor de Ronde van Algarve met daarin ezn tijdrit van ongeveer 30km.
6 januari 2023 19:57
De Aerokabouter in Plopsaland wat een feest!
  7 januari 2023 08:50
  Oooooh, was je erbij Wheely? Binnen geglipt? Want was + 16 gisteren…
7 januari 2023 07:06
Dat Evenepoel met zijn woorden minder branieschopper wordt zal mijn u om t even zijn. Verstand (lees ervaring/mediawijsheid) komt met de jaren.
Dat hij een soortgelijk programma rijdt als Dumoulin deed, zal goed over nagedacht zijn en verstandig zijn.
Alle respect voor hoe Dumoulin koerste in zijn beste jaren. Maar wat voor de kijker jammer zou zijn is als Evenepoel zijn wijze van koersen veranderd naar die van Dumoulin.
Want de nummers die hij opvoert hebben toch wat meer spektakel/zijn wat minder berekenen en meer onbezonnen maar hij zet wel succesvolle mooie kunststukjes neer.
  7 januari 2023 10:11
  In dat opzicht introduceren we de voorlopig onvolprezen en onbewezen #kennierekenen- en #kenniefotofinishen- hekjes.
7 januari 2023 07:58
Ik vind het wel goed van hem dat hij weet dat hij de tour (nog) niet kan winnen. De giro zal geen probleem zijn tegen een halve Roglic
  7 januari 2023 14:44
  lijkt me, los van het wel dan niet een goede ploeg hebben, geen slecht idee trapsgewijs te werken. Eerst Vuelta, dan Giro, dan Tour.

  GR's aanpakken naar niveau intensiviteit. Ik denk dat de stress van een leider in een GR niet te onderschatten valt en en dit in dezelfde volgorde van deze van de GR's alleen maar hoger wordt.

  Tegen een 'halve Roglic', dat snap ik niet. Waarom zou hij tegen mei niet 'top' zijn?
6 januari 2023 18:37
Ja Remco allemaal goed en wel maar nu nog ff niet. Nu zijn anderen aan de beurt.

Reacties zijn gesloten.