Europees kampioen Trentin klopt Van Poppel in Andalusië

donderdag 21 februari 2019 om 16:57
Europees kampioen Trentin klopt Van Poppel in Andalusië

foto: Cor Vos

Matteo Trentin heeft de tweede etappe in de Ruta del Sol gewonnen, zijn tweede zege op Spaanse bodem. De Europees kampioen van Mitchelton-Scott won eerder al een rit in de Ronde van Valencia. Danny van Poppel moest genoegen nemen met plaats twee. Tim Wellens is nog altijd leider.

De renners konden zich vandaag opmaken voor de langste etappe in deze Ruta del Sol. Vanuit startplaats Sevilla was het maar liefst 216 kilometer naar finishplek Torredonjimeno. Het peloton reed voornamelijk over vlakke wegen, maar in de finale moesten de renners alsnog klimmen…

Zes renners in de aanval 
Al vroeg in de etappe kozen zes renners het hazenpad. Wie? Kevin van Melsen, Mattia Viel, Alexandr Kulikovskiy, Umberto Orsini, Juan Antonio López-Cozar en Dzmitry Zhyhunou. Kortom: een verre van gevaarlijke kopgroep. Het peloton besloot dan ook om de teugels te laten vieren. Hierdoor konden de vluchters ruim zes minuten uitlopen.

Onder aanvoering van Lotto Soudal en Jumbo-Visma – de ploegen van leider Tim Wellens en Van Poppel – kwam het peloton steeds dichter. Op goed 25 kilometer van de finish werden de avonturiers ingerekend. Net op het moment dat het wegdek flink begon te stijgen. De finale bleek echter niet zwaar genoeg voor de klimmers.

Steven Kruijswijk tijdens de etappe – foto: Cor Vos

Trentin wint nipt van Van Poppel 
Een (uitgedund) peloton reed dan ook en groupe naar de absolute slotfase. Op vijf kilometer van de streep zag Jorge Cubero zijn kans schoon. De Spanjaard van Burgos-BH werd echter al vrij snel weer ingelopen, waardoor we een groepsspurt kregen. Jumbo-Visma probeerde de rode loper uit te rollen voor Danny van Poppel.

Dat lukte uiteindelijk niet: het was Movistar dat een treintje wist op te zetten voor Carlos Barbero. Het was Iván García Cortina die op de verrassing speelde, maar Europees kampioen Trentin bleek de snelste na een felbetwiste sprint. Van Poppel kwam net te laat, en moest dus genoegen nemen met plek twee.

Tim Wellens begint als leider aan de tijdrit – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

7 Reacties

Elvs 21 februari 2019 om 16:58

Jammer, v Poppel kwam toch weer teveel in het gedrang. Hij zat goed bij het ingaan van de laatste km.

Dolfy 21 februari 2019 om 17:03

Trentin zei zoals hij zelf zei ook wat te ingesloten. Beide komen er goed uit. Een mooie sprint van beide.

kelderfan 21 februari 2019 om 17:04

Dat is zeker jammer voor Danny van Poppel.

Jori 21 februari 2019 om 17:05

Beelden van de finish, laatste 1 minuut 30 vd koers:
https://twitter.com/Eurosport_ES/status/1098612404605325312

Van Poppel toch met de snelste sprint, maar Trentin wist toch gewoon het snelste pad te vinden. Garcia Cortina had van mij wel mogen winnen, mooie uitval die helaas net niet werd beloond

Ab Normaal 21 februari 2019 om 17:05

Dé vraag van het voorjaar: gaat Trentin starten in Eschborn – Frankfurt en gaat hij daar voor de winst.

HoofdIsVrij 21 februari 2019 om 17:08

Van Poppel had het goede wiel, met iets meer lef had hij wellicht kunnen winnen.

KimJungPoels 21 februari 2019 om 17:16

Van Poppel blijft iets te bescheiden in dit soort situaties. Moet in zijn hoofd gewoon echt nog meer winnaar worden. Maar dat moment gaat komen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair