Europees kampioen Sonny Colbrelli verlaat Parijs-Nice

maandag 7 maart 2022 om 09:44
Europees kampioen Sonny Colbrelli verlaat Parijs-Nice

Sonny Colbrelli - foto: Cor Vos

Sonny Colbrelli verschijnt niet meer aan de start voor de tweede etappe van Parijs-Nice. Vanwege bronchitis keert de Europees kampioen van Bahrain Victorious terug naar huis. Ook Rudy Barbier (Israel-Premier Tech) verlaat de ronde.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Voor Colbrelli was Parijs-Nice zijn derde koers van het seizoen. Hij begon het jaar met een tweede plaats in Omloop Het Nieuwsblad. Daarna ging hij ook in Kuurne-Brussel-Kuurne van start. In de eerste etappe van de Koers naar de Zon moest de Italiaan al snel lossen en kwam hij op meer dan zes minuten achterstand over de streep.

Vandaag maakte zijn ploeg Bahrain Victorious bekend dat Colbrelli last heeft van bronchitis en de rest van de ronde aan zich voorbij moet laten gaan. “In het belang van zijn gezondheid en ter voorbereiding op de volgende stappen van dit seizoen is, in overleg met de medische staf van de ploeg, besloten om thuis de nodige rust en zorg te nemen.”

Behalve Colbrelli is ook Rudy Barbier er niet meer bij. De Franse sprinter van Israel-Premier Tech is ziek en staat in de tweede etappe eveneens niet meer aan het vertrek.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Wheely 7 maart 2022 om 10:13

Het blijft Parijs nies he in deze tijd van het jaar, zullen niet de laatste zijn die ziek moeten opgeven.

0
bswinkelss 7 maart 2022 om 10:14

Dat verklaart ook zijn zwakke optreden gisteren

0
Turtlehead 7 maart 2022 om 10:25

Ja, dat was ook niet normaal. Het ging best hard en dat laatste klimmetje deed pijn, maar uiteindelijk was iedereen die mee moest zijn wel mee (op drie vooraan na dan).
Maar als je last hebt van verkoudheid houdt het op.

Zo vallen de protagonisten van het openingsweekeinde één voor één af….

0
Reutemeteut 7 maart 2022 om 13:08

Lekker wat attesten verzamelen voor de nodige pufjes en dan vol gas in Vlaanderen en Roubaix.

0
Groetjesaandevoetjes 7 maart 2022 om 14:31

ik vraag me inderdaad ook altijd af in welke gradatie ze bronchitis / astma hebben. Een vriend van me heeft bronchitis en die kan nog geen minuut volledige inspanning doen zonder te hijgen.

0
Mystieke_Monnik 7 maart 2022 om 13:21

Jammer van Colbrelli. Dat die straatvechter van een Barbier opgeeft is geen groot verlies.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone