Jeugdtour Assen gaat ook dit jaar niet door

donderdag 22 april 2021 om 16:49
Jeugdtour Assen gaat ook dit jaar niet door

Ter Illustratie - foto: Cor Vos

De European Junior Cycling Tour, beter bekend als Jeugdtour Assen, zal ook dit jaar niet plaatsvinden vanwege de coronapandemie. Volgens de organisatie is het momenteel niet mogelijk om het evenement, met duizenden deelnemers uit heel wat landen, te laten plaatsvinden.

“Helaas hebben we voor het tweede jaar op rij moeten besluiten om de European Junior Cycling Tour af te gelasten. De routekaart zoals die nu door de Nederlandse regering is gepresenteerd biedt ons te weinig zekerheid dat we in augustus zonder beperkingen samen kunnen genieten van onze sport”, zo klinkt het in een persbericht.

Het evenement zou plaatsvinden van 2 tot en met 7 augustus. De betrokken gemeenten kunnen op dit moment echter onvoldoende duidelijkheid geven of de organisatie in aanmerking komt voor bepaalde vergunningen. Het verkrijgen van vergunningen is één van de voorwaarden om de Jeugdtour te kunnen organiseren.

Reisbeperkingen en quarantaineverplichtingen
Daarnaast staan deelnemers uit landen buiten het Europese vasteland (Groot-Brittannië, Australië, Canada en Zuid-Afrika) waarschijnlijk reisbeperkingen en quarantaineverplichtingen te wachten waardoor minstens 35% van de deelnemers mogelijk niet zouden kunnen komen.

“De verschillende onzekerheden bij elkaar zorgen ervoor dat we niet kunnen beginnen met de financiële investeringen die nodig zijn om een evenement van deze omvang te organiseren. Daarom kunnen we ook niet langer wachten met het nemen van deze moeilijke beslissing. Het financiële risico bij een late annulering zou te groot zijn.” De organisatie mikt op een terugkeer in 2022.

Dit artikel delen:

3 Reacties

DeSjors 22 april 2021 om 21:31

Alleen maar respect voor de organisatie van de jeugdtour maar het wordt wel tijd voor aanpassingen. Alternatief plan was beter geweest. Kleinschaliger, geen renners uit de genoemde landen en geen camping. Alsnog animo genoeg gegarandeerd, verhoog desnoods het inschrijfgeld. Volgende jaren gaan ze met dit concept wederom problemen krijgen dat zie je aan de bezetting in de diverse categorieën, de instroming in/vanuit de jeugd wordt steeds minder en de huidige situatie draagt daar zeker niet aan bij voor de komende tijd.

ddjong67 23 april 2021 om 08:41

@desjors: pak de handschoen maar op….

Kelder is de Man 24 april 2021 om 08:15

Volgend jaar dan weer. Prachtig evenement wat hopelijk nog lang zal bestaan. Wielerfestival van een week lang. Eind 80er jaren aantal keer meegedaan. Had een vaste stek in de bezemwagen en wel eens in mn broek gepist van nervositeit bij de start. Toch een geweldige herinnering en heb nog altijd een geruild overzees koersshirt.

Headlines

Populair

Materiaalzone