Europcar en Caja Rural hopen op wildcard Vuelta 2012

maandag 26 december 2011 om 12:50

Europcar en Caja Rural hopen dit najaar deel te kunnen nemen aan de Ronde van Spanje. Beide ploegen komen uit op het tweede niveau, waardoor zijn geen startrecht hebben voor de Vuelta en afhankelijk zijn van wildcards.

Europcar heeft moeite met het samenstellen van een wedstrijdprogramma. “De Ronde van Oman heeft ons al geweigerd,” vertelde teammanager Jean-René Bernaudeau tegen Eurosport. “We hopen op deelname voor de Vlaamse en de Ardennenklassiekers,” aldus de Fransman. “De Vuelta kan voor Thomas Voeckler een doel worden.”

Ook het Spaanse Caja Rural hoopt op een uitnodiging. “We hebben een goede verstandhouding met de organisatie. We zullen zien of ze op de presentatie op 11 januari meer te zeggen hebben,” vertelde Caja Rural-manager Mikel Azparren aan Bicicilismo. “Tot dusver zijn de gesprekken positief geweest en we zullen ervoor strijden om een uitnodiging binnen te halen.”

De Vuelta A España heeft vier wildcards uit de delen. De Ronde van Spanje staat op de kalender van 18 augustus tot 09 september 2012.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone