Etixx-Quick-Step: “Cavendish was moe van kasseirit”
Foto: Sirotti
donderdag 9 juli 2015 om 11:37

Etixx-Quick-Step: “Cavendish was moe van kasseirit”

De Tour de France 2015 verloopt voor sprinter Mark Cavendish alles behalve soepel. De renner van Etixx-Quick-Step wist nog geen enkele etappe naar zijn hand te zetten. De 25-voudig ritwinnaar in de Ronde van Frankrijk lijkt tekort te schieten om op pure snelheid nog een Tourrit te winnen. Zijn ploegleider Brian Holm heeft echter nog het volste vertrouwen in de Brit: “Als iemand wil wedden, dan wed ik dat hij een rit zal winnen deze Tour.”

Holm verklaarde volgens Cyclingnews dat de derde plek van gisteren vooral de schuld was van de ploegleider zelf: “Wij hadden hem gisteren moeten zeggen dat hij de voorste groep los moest laten voor de kasseien, om vervolgens rustig mee te rijden met de laatste groep.” Holm denkt dat ‘Cav’ hierdoor teveel energie heeft verspild en dat in zijn sprints moet bekopen. “Toen we zagen dat iedereen los moest laten, zat hij in de eerste groep van dertig renners. Ik denk dat het met de vorm wel goed zit. Ik zag dat Greipel op een gegeven moment wel liet lopen waardoor hij nu wat frisser is. Misschien was Mark ook wel een beetje moe van die zware kasseirit.”

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
9 juli 2015 11:40
ik ben een beetje moe van al die excuses...Cav is gewoon niet meer die zelfde klasbak van weleer.
9 juli 2015 11:51
Jammer dat zo'n klasbak het moet doen met zo'n ploegleiding.
En zonder te wedden weet ik ook wel dat Andre en John nog een etappe gaan winnen. Cav is niet meer in zijn topvorm, twijfel of hij die ooit nog gaat halen, Cav te snel gefrustreerd !
9 juli 2015 11:53
Het zal dan in Parijs moeten gebeuren. Met een wat betere timing had hij zomaar 3 etappes kunnen winnen. Gisteren en op Neeltje Jans, in de kasseirit had hij het ook af kunnen maken, maar was het doel van Martin om geel te pakken belangrijker.
9 juli 2015 11:58
Denk niet dat die kassei rit het verschil maakt op een sprint van 150 meter waar hij duidelijk op waarde wordt geklopt.. Kijk naar Sagan, wel een ander type renner natuurlijk maar die zat ook bij de eersten in diezelfde rit en moest gister ook nog voor Contador werken maar had gister wel ver weg de snelste sprint. Cavendish heeft niet meer die absolute topsnelheid, maar zou het mooi vinden als hij nog een etappe pakt.
9 juli 2015 11:59
Cavendish heeft niet meer die pure snelheid, maar lijkt beter te klimmen dan voorheen. Zelfs op de kasseien rijdt ie uitstekend. Ik zie hem nog wel een rit pakken, met een goede leadout. Maar de Cav die in een tour 3-4 ritten pakt die is voorgoed verdwenen denk ik. Geen schande ook.

@ Rondo

John ja? Dat moet dan vandaag gebeuren want verder zie ik het niet meer lukken. Sagen wel, daar wil ik dan wel weer om wedden.
9 juli 2015 12:10
Winnaars hebben plannen..
Verliezers hebben smoesjes..

Op het moment niet sterk genoeg, vorm/gevoel is ook niet goed.
Maar ik schrijf hem zeker niet af voor Parijs.
9 juli 2015 12:12
Wat een lul excuus. Moe van de kasseirit....hoe kun je het eigenlijk bedenken?! Cavendish is niet meer zo goed als vroeger, maar kan nog altijd een rit winnen. Maar moe van de kasseirit? Denk het toch echt niet...
9 juli 2015 12:17
Ik ben al lang blij dat ie deze tour nog niet in kamikaze mode is geschoten nadat ie zag dat ie niet ging winnen.
9 juli 2015 12:18
redactie,

Quote:
de volste vertrouwen


het volste vertrouwen lijkt me.

non-believer +1 (lol)
9 juli 2015 12:40
Die weddenschap durf ik wel aan !
9 juli 2015 12:49
Als Cav nou al moe is, kan die beter naar huis gaan. Hij is dan ook niet in topvorm naar de Tour gekomen.
9 juli 2015 13:04
Dan heeft ie zich niet goed voorbereid als hij nu moe is! Geen fitte Cav gaat hier geen etappe pakken! Zie hem ook niet verbeteren in de tour
9 juli 2015 13:14
Cavendish heeft niet meer de sprint zoals voor 2012. Hij wilde toen graag olympisch goud halen op de weg en is zich toen meer gaan richten op het overleven van klimmetjes wat ten kostte is gegaan van zijn pure snelheid.
9 juli 2015 13:17
Ik denk dat Cavendish wel de snelheid heeft, hij komt echter te vroeg op kop. Waar het vroeger niet zoveel uit maakte of hij te vroeg op kom kwam, omdat hij voldoende marge had, is dat nu niet meer zo. Greipel en Sagan lijken zich veel meer bewust van de wind en gaan niet te vroeg aan, houden zich in de sprint ook iets meer bezig met welk wiel van welke topsprinter ze hebben, terwijl Cavendish bezig is met zijn trein. Misschien doet Cavendish het wel sterker zonder trein? Gewoon iemand die hem beschermd in de laatste kilometers.
9 juli 2015 13:39
Dit begint komisch te worden.
9 juli 2015 13:52
Ik zie hem nog wel een keer winnen. Op Champs Elysees bijvoorbeeld. Hij is natuurlijk gewoon nog super rap. Alleen het zit nog even niet mee. Trein werkt nog niet naar behoren en zelf mist hij ook net nog dat katachtige sprongetje. Als het een keer meezit en hij wordt goed gebracht dan gaat het wel goedkomen.
9 juli 2015 17:25
Greipel e.c. hebben die dag zeker op bed gelegen? Wat een smoes...
9 juli 2015 18:23
Belachelijk.
9 juli 2015 20:30
Als je ziet in de laatste kilomeeters
je ziet hem steeds kopstoten geven
Dat daar geen valpartijen van zijn gekomen
Dat zijn acties die niet in een peleton thuis horen

Reacties zijn gesloten.