Ethan Hayter: “Tweede worden naast Van Aert en Alaphilippe is best goed”
foto: Cor Vos
maandag 13 september 2021 om 09:11

Ethan Hayter: “Tweede worden naast Van Aert en Alaphilippe is best goed”

Ethan Hayter baalde dat hij op de slotdag van de Tour of Britain de blauwe leiderstrui aan Wout van Aert kwijtraakte, maar was tegelijk tevreden over zijn optreden in de ronde in zijn thuisland.

“Ik ben natuurlijk een beetje teleurgesteld om de overwinning op de laatste dag kwijt te raken, maar ik kan heel blij zijn met deze week. Met het winnen van de ploegentijdrit en de etappe in Manchester, is tweede worden naast Van Aert en Alaphilippe best goed”, vertelde Hayter na afloop van de slotetappe naar Aberdeen.

Volgens de veelzijdige 22-jarige Brit van INEOS Grenadiers was het een goede editie van de Tour of Britain. Er waren een paar echt zware dagen. Van Aert won vier etappes, dus hij heeft het GC waarschijnlijk verdiend gewonnen. Deze koers en eigenlijk het hele seizoen zijn geweldig voor me geweest. Ik won al heel wat koersen en om hier tweede te worden is echt mooi.”

Het WK wielrennen in Vlaanderen is het volgende doel van Hayter. “Volgende week doe ik de tijdrit en de week erna de wegkoers. Ik kijk er echt naar uit – we hebben een goede ploeg voor de wegkoers, dus het kan weleens leuk worden denk ik”, zei de Britse baan- en wegrenner, die deze zomer olympisch zilver pakte op de koppelkoers, tot slot.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
13 september 2021 10:37
Ethan Hayter is toch wel bezig om de verrassing van dit seizoen te worden. Laat het toch wel keer op keer zien in koersen waar wereldtoppers aan meedoen.
    13 september 2021 11:02
    Ja, en dan hebben we Pidcock al gehad, en Mäder, en Padun...

    Het is alweer een prachtig wielerjaar!
13 september 2021 15:27
Shame that Hayter had that ridiculously rare solo crash in the Algarve ITT or he could have added yet another Stage Race Overall Win,..ugh! Ineos is now clearly reloading with youth, finally,...Riders like Hayter, Pidcock, Plapp, Tulett (De Plus should be well by next year), Martinez, Bernal, Ganna, Dunbar, Narvaez, Rodriguez, Carapaz, Sivakov should be a solid core for any and all types of races. Throw in the solid leadership of some older and experienced (Castroviejo should get domestique of the year with his Giro and TDF performances) domestiques Tao, Rowe etc And they are off...
13 september 2021 16:54
Die gaan we op het WK mee zien doen om de knikkers
14 september 2021 00:40
Heerst de belgische ziekte, juichen voor kruimels.

Reacties zijn gesloten.