Esteban Chaves over Olympische Spelen: “Dat is echt een hoofddoel”

donderdag 21 januari 2021 om 14:50
Esteban Chaves over Olympische Spelen: “Dat is echt een hoofddoel”

Esteban Chaves in gesprek met Richard Carapaz - foto: Cor Vos

Esteban Chaves hoopt dit jaar deel te nemen aan de Olympische Spelen in Tokio. “Dat is echt een hoofddoel voor dit seizoen. Het is toch het mooiste wat je als sporter kunt meemaken”, zo vertelt de Colombiaanse klimmer van Team BikeExchange in gesprek met Revista Mundo Ciclistico

De inmiddels 31-jarige Chaves was in 2016 ook aanwezig op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. De Colombiaan eindigde toen als 21ste in de wegrit, op drieënhalve minuut van Olympisch kampioen Greg Van Avermaet. Chaves hoopt ook dit jaar dus weer de (vijfkoppige) selectie te halen.

“Ik heb het ook gevraagd aan de ploeg en zij geven me ook de ruimte om naar Tokio te trekken, als de mogelijkheid zich voordoet.” Chaves vertoeft op dit moment in Spanje voor een gezamenlijke trainingsstage en zal pas in de Ronde van Catalonië (22-28 maart) weer een rugnummer opspelden. Vervolgens trekt hij naar de Ronde van het Baskenland.

Giro of Tour
“We hakken vervolgens de knoop door met betrekking tot een grote ronde. De Giro d’Italia is een optie, net als de Tour de France”, aldus Chaves, die enkele moeilijke jaren achter de rug heeft. In 2020 liet hij bij momenten zijn klasse zien, maar een wedstrijd winnen bleek te hoog gegrepen. Toch kijkt Chaves met een goed gevoel terug op 2020.

“De Tour ging heel erg goed, vooral aan het begin. Ook in de Vuelta begon ik erg sterk. Het gaf me wel de bevestiging dat ik nog altijd over het talent beschik. Heel veel mensen bleven in mij geloven, maar je bent toch op zoek naar een soort bevestiging. Ik ben nog in altijd in staat om met de wereldtop te wedijveren, nu moeten alle puzzelstukjes nog in elkaar vallen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

KimJungPoels 21 januari 2021 om 15:31

Benieuwd of hij een plekje kan veroveren. Op dit moment zou ik als Colombiaans bondscoach toch al eerder voor Bernal, Higuita, Quintana, Lopez, Martinez en Uran kiezen als kopmannen.

En als je er dan 2 of 3 niet opneemt omdat je wat knechten moet hebben zou ik denk ik ook niet bij Chaves uit komen.

lander luypaert 21 januari 2021 om 15:37

S.Henao als knecht.

hartstikkebedankt 21 januari 2021 om 16:08

Uran zou ik nooit meer meenemen naar de OS. Quintana en Lopez kunnen niet winnen. Kopmannen Bernal, Higuita en Martinez. Aantal knechten uit Chaves, Henao, Tejada, Sosa, Anacona.

KimJungPoels 21 januari 2021 om 16:59

Moest ik nu kiezen ging ik inderdaad voor Bernal, Higuita, Martinez, Henao en Tejada.
Uran is wel een absolute wielergrootheid in Colombia net als Quintana. Je moet wel aardig in je schoenen staan om die te passeren als ze willen gaan. ;)

Bazzz 21 januari 2021 om 17:02

Het zal vast niet zijn bedoeling om als knecht te fungeren in zijn hoofddoel van het jaar

Chris Van Uden 22 januari 2021 om 09:06

Uran en de Olympische Spelen.. Nou ja Vino doet nu niet mee dus waarom niet.

Joachim 21 januari 2021 om 18:05

Ik vind het merkwaardig dat Chaves vorig jaar zowel in de Tour als in de Vuelta een week goed mee kon met de toppers en dan helemaal wegzakte. Alsof hij zijn topniveau nog wel kan bereiken, maar z'n recuperatievermogen drastisch verslechterd is.

FDJ 21 januari 2021 om 22:00

Was in 2018 in de Giro al net zo. Chaves lijkt niet meer het fysiek te hebben om 3 weken voor een klassement te gaan.

Japsie 22 januari 2021 om 08:02

Hoe weinig zelfinzicht heeft onze Chavito? Zijn vorm van 2016 heeft hij niet eens weten te benaderen. De selectie halen zou al heel wat zijn en zelfs dan zal hij geen kopman zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair