Eschborn-Frankfurt vindt geen alternatieve datum in 2020

maandag 8 juni 2020 om 14:35
Eschborn-Frankfurt vindt geen alternatieve datum in 2020

foto: Cor Vos

Eschborn-Frankfurt wordt niet ingehaald in de tweede helft van het seizoen. De organisatie van de Duitse WorldTour-eendaagse, die op 1 mei niet kon doorgaan wegens het coronavirus, kwam tot de slotsom dat een nieuwe datum later in het jaar niet haalbaar is.

“We hoopten eind mei ons vizier op de herfst te kunnen richten. Maar de huidige omstandigheden laten een groot evenement als Eschborn-Frankfurt niet toe na 31 augustus”, aldus de organisatie. Ook in 2015 ging de koers niet door, nadat de Duitse politie een geplande terroristische aanslag langs het parcours had verijdeld. Vanwege veiligheidsredenen werd het evenement afgelast.

Daardoor blijft Pascal Ackermann voorlopig de meest recente winnaar van de wedstrijd. Een jaar geleden was de snelle man, in toen nog zijn Duitse kampioenstrui, de beste in de massasprint.

Dit artikel delen:

3 Reacties

vanSpringel 8 juni 2020 om 14:47

Zo hoor je nog eens over koersen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden.

0
Joachim 8 juni 2020 om 16:31

Ik kan het moeilijk geloven dat je deze koers niet kent als wielerliefhebber, wordt al jaren gereden op 1 mei. De naam is wel al een paar keer gewijzigd, misschien daarom. Rund um den Henninger Turm zegt je waarschijnlijk wel iets?

0
Fred Postma 8 juni 2020 om 15:30

Da's wel raar want een maand eerder willen ze in Frankrijk niet een dag ,maar een koersje van 3 weken organiseren . 1 Europa ??
Duitsland en wielrennen, het blijft lastig.
Ben je mooi klaar mee als UCI.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone