Entourage Egan Bernal sluit dubbel Giro-Tour niet uit

donderdag 21 maart 2019 om 13:57
Entourage Egan Bernal sluit dubbel Giro-Tour niet uit

Egan Bernal - foto: Cor Vos

Egan Bernal maakt na zijn optreden in de Giro d’Italia later dit seizoen mogelijk ook voor de tweede keer in zijn carrière zijn opwachting in de Tour de France. Dit vertelt coach Xabier Artetxe aan Marca.

In gesprek met de Spaanse sportkrant kan de coach van Team Sky het plan met de Colombiaanse klimsensatie niet ontkennen. “We zijn dit jaar begonnen met het idee dat Bernal alleen de Giro zou rijden, maar er zijn altijd mogelijkheden om iets anders te doen. Egan rijdt komende week eerst de Volta a Catalunya”, zegt Artetxe. “Na de Ronde van Catalonië zal in samenspraak met hem een doordachte beslissing worden genomen.”

De Baskische coach vervolgt: “Vorig jaar kwam de Tour de France ook niet in de plannen voor, maar uiteindelijk ging hij toch. Ondanks dat veel mensen zeiden dat het te vroeg voor hem was reed hij erg goed.” Als meesterknecht van Geraint Thomas en Chris Froome reed hij naar een vijftiende plek in de eindrangschikking van zijn eerste grote ronde.

“Willen Bernal niet opblazen”
Artetxe houdt ondanks dat de dubbel Giro-Tour een waarschijnlijk scenario is nog wel een slag om de arm. “Het zal ervan afhangen hoe hij van de Giro d’Italia herstelt. We willen hem niet opblazen”, verduidelijkt de Bask. “We zijn er absoluut niet op uit om hem in zijn ontwikkeling te remmen.”

Voor Bernal, die afgelopen weekend Parijs-Nice op zijn naam schreef, is het idee om twee achtereenvolgende grote rondes te rijden niet nieuw. Ook vorig jaar, tijdens zijn eerste seizoen voor Team Sky, was dit het plan. Een zware valpartij in de Clásica san Sebastian verhinderde echter deelname aan de Vuelta a España.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Lionel Gesink 21 maart 2019 om 14:28

En zo maken ze er weer een nieuwe Colombiaan van die straks op zijn 27e a 28e al is opgerookt…

Hollow Knight 21 maart 2019 om 14:53

Dat is nu eenmaal hun doel. Bernal is geen aanwinst voor Team Sky, maar een concurrent die zo snel mogelijk moet opgerookt worden in dienst van de superieure Britten.

NDI22 21 maart 2019 om 15:17

Yep. Vorig jaar was een bizar jaar voor hem, heeft over de halve wereld koersen gereden. Nu leken ze het wat rustiger aan te doen dit jaar, komt zijn trainer met dit verhaal aan zetten.

ThorHushovd 21 maart 2019 om 14:29

Volgend jaar kan hij als kopman naar de Tour als hij dit jaar top 3 eindigt in de Giro. Froome en Thomas raken toch wat verouderd en kunnen de opmars van de nieuwe generatie waarschijnlijk niet meer afhouden volgend jaar, Bernal is de toekomst van de ploeg dus nooit het risico nemen dat hij zich zou opbranden in komende Tour. Maar goed, we kunnen veel over Sky zeggen maar daar zullen ze vast goed over nadenken.

Viktrodriguez 21 maart 2019 om 16:24

Ik moet het nog maar zien van dat kopmanschap, want Bernal is geen Brit. Dikke kans dat ze weer ergens een baanrenner vandaan toveren en omdopen tot de nieuwe Wiggins/Thomas. Daarnaast inderdaad het geval dat buiten Uran die Colombianen over een langere periode stagneren.

LaurentJalabert 21 maart 2019 om 14:42

Hij wint ze alle twee. No problem.

josi 21 maart 2019 om 15:12

Lijkt me een dom plan. Die jongen is natuurlijk supergoed, maar op zo jonge leeftijd twee grote rondes op rij rijden is toch een forse aanslag op zijn lichaam. En waarom zou je? Het is nou niet zo dat ze bij Sky niemand anders voorhanden hebben om in te zetten.

jooprioolpijp 21 maart 2019 om 15:16

Je kunt er ook naar kijken als van ‘die Colombianen stagneren toch na hun 25e, dus laten we er nu maar plezier van hebben’. Vanaf de bank lastig te zeggen wat nu verantwoord of optimaal is.

ThorHushovd 21 maart 2019 om 15:18

haha is ook zo.

Samlambeej 21 maart 2019 om 16:40

Wie heeft er dan ooit geloofd dat ze hun beste klimmer niet in dienst zouden stellen van Froome?

Jean Dumas 21 maart 2019 om 18:26

Precies, die moet naar de Tour om te knechten.

Headlines

Materiaalzone

Populair