Enric Mas zet hoog in: “Met Movistar rijden we om de Vuelta te winnen”
Enric Mas - foto: Cor Vos
vrijdag 13 augustus 2021 om 14:47

Enric Mas zet hoog in: “Met Movistar rijden we om de Vuelta te winnen”

Movistar gaat met de nodige ambities van start in de Vuelta a España. Zoals wel vaker stelt de Spaanse formatie meerdere kopmannen op. Dit keer zijn dat Enric Mas en Miguel Ángel López. Alejandro Valverde is ook van de partij, maar hij houdt zich wat meer op de achtergrond. “Ik ben al tevreden met het winnen van een etappe”, zegt Valverde op het perspraatje voorafgaand aan de Vuelta.

“Ik denk dat ik de Vuelta kan winnen. Daar ben ik hier ook voor. Met Movistar rijden we om te winnen. Er kunnen altijd renners sterker zijn, maar we gaan van start om de Vuelta te winnen. Lukt dat niet, dan gaan we voor het podium”, aldus Enric Mas tegen AS. “De Tour de France eindigde ik met een zure nasmaak, omdat ik van het podium viel en uiteindelijk zesde werd. Maar nu heb ik een nieuwe kans en de ploeg vertrouwt op mij als leider, samen met Valverde en López.”

“Na de Tour heb ik vooral uitgerust. Ik ben me tijdens de trainingen daarna steeds beter gaan voelen, dus ik denk dat ik hier beter aan de start sta dan voor de Tour de France”, zegt de klimmer. “De eerste week van de Vuelta is meteen belangrijk, met de Picón Blanco en gevaarlijke dagen met waaiers. Je kan de Vuelta elke dag verliezen. De beste renners staan hier aan de start in de beste vorm, en zij hebben ook allemaal de ambitie om te winnen.”

Miguel Ángel López – foto: Cor Vos

López: “We willen iets groots bereiken”
Voor Miguel Ángel López is het de kans om zijn seizoen te redden na moeilijk voorjaar en een teleurstellende Tour. “Ik heb thuis rust gepakt en een goed trainingsblok afgewerkt. Ik ben enthousiast, omdat ik de Vuelta altijd leuk heb gevonden. Ik heb er goede herinneringen aan en nu met Movistar heb ik weer nieuwe verwachtingen”, vertelt López.

“De Vuelta winnen? Als we daar zelf niet van overtuigd zijn… Vertrouwen is essentieel en we rijden een thuiswedstrijd. We willen ons goed laten zien en iets groots bereiken”, zet de Colombiaanse klimgeit hoog in. Wat betreft de concurrentie wijst hij naar Primož Roglič, Egan Bernal en Mikel Landa. “Zij zijn de favorieten, maar in een wedstrijd van drie weken is het vroeg om een voorspelling te doen. Het wordt wellicht een loterij. De waaieretappes kunnen beslissend worden.”

Valverde: “Ik koers dit jaar met meer plezier”
Voor Alejandro Valverde geen algemeen klassement dit jaar. “Ik kijk ernaar uit, want we hebben een geweldige ploeg. Enric Mas en Miguel Ángel López gaan voor het podium, maar ik ben al tevreden met het winnen van een etappe”, houdt de 41-jarige Spanjaard de druk van zich af. “Ik koers dit jaar met meer plezier dan vorig jaar en ik hoop nog meer te gaan genieten. Ik weet dat ik niet in de top-3 ga komen, daar zijn mijn ploeggenoten voor en ik zal ze proberen te helpen in de bergetappes.”

 
11 Reacties
Sorteer op:
13 augustus 2021 15:04
*ploegenklassement
13 augustus 2021 15:14
Mas staat er altijd, op zijn niveau.
13 augustus 2021 15:17
Quote:
De Tour de France eindigde ik met een zure nasmaak, omdat ik van het podium viel en uiteindelijk zesde werd.
Heb ik iets gemist? Wanneer stond Mas dan in podiumpositie? Ik ben benieuwd met welke tactische meesterzetten ze zullen komen om de Vuelta-zege binnen te halen.
    13 augustus 2021 16:13
    Misschien bedoelt hij van het startpodium gevallen.
    13 augustus 2021 16:45
    Dat zou kunnen, want afgelopen Tour was hij nooit ook maar in de buurt van het podium..
13 augustus 2021 15:41
Zie hem wel als kanshebber voor het podium en als er wat uitvalt of het zit hem mee misschien wel meer.
13 augustus 2021 16:04
Deze ploeg is toch een beetje de wiley cayote van het wielrennen. Maar heel vermakelijk, ik kijk al uit naar het netflix drama.
13 augustus 2021 16:43
Laat het maar zien Enriq!
13 augustus 2021 18:05
Nou Enriq jullie hebben weer een sterk team , maar de vuelta winnen zou mij verbazen.
13 augustus 2021 19:30
Ach Lopez maakt nooit een goede ronde netjes af in de top, Mas wl maar teveel een ‘plakker ‘ . Zoals gezegd door velen wel ideaal voer voor Netflix
14 augustus 2021 10:32
Belangrijkste doel blijft Carapaz van de overwinning afhouden, al het overige is meegenomen.

Reacties zijn gesloten.