Mas pakt tijd terug op Evenepoel: “Gaan er een mooie koers van maken”

zaterdag 3 september 2022 om 18:22
Mas pakt tijd terug op Evenepoel: “Gaan er een mooie koers van maken”

foto: Cor Vos

Enric Mas pakt in de veertiende etappe twintig seconden terug op rode truidrager Remco Evenepoel. Samen met Primoz Roglic reed de Spanjaard op de venijnige slotklim weg uit het favorietengroepje. “Op de steilere stroken was Roglic lastig te volgen”, bekent Mas.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

“Ik wilde wat verschil maken op die slotklim”, legt de nummer drie in het klassement uit. “Daarom schoof ik met Roglic mee. Het is duidelijk dat hij goed herstelt, want als het klopt hij na de Tour de France nauwelijks gefietst heeft, wordt hij deze Vuelta waarschijnlijk alleen maar beter”, vreest de kopman van Movistar.

Morgen staat opnieuw een zeer belangrijke etappe op het programma. Deze koninginnenrit kent een loodzware aankomst, op een hoogte van ruim 2500 meter. Mas: “Morgen belooft weer een lastige dag te worden. Ik ben blij dat ik vandaag wat tijd heb teruggepakt op Evenepoel en we gaan er een mooie koers van maken.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

ratajan 3 september 2022 om 22:27

Een mooie koers maken? Ik denk dat hij gaat volgen…

1
Steve De Wolf 4 september 2022 om 07:18

Klopt. Mas is aangewezen op volgen. Maar met “we” doelt ie wellicht op Evenepoel’s directe concurrenten, waartoe hij behoort.

0
Melkzuur 4 september 2022 om 10:35

Evenepoel zal vermoedelijk het rood verliezen, maar niet aan Mas denk ik. Gisteren, 3 kilometer voor de streep had Mas een voorsprong van meer dan 40 seconden op Evenepoel. Op de streep was dat nog slechts 20 seconden. Concreet: de eerste kilometer na de aanval van Roglic, verloor Evenepoel zijn volledige achterstand. Nadien bleef de voorsprong +/- gelijk met Roglic en MAL, maar kwam hij terug op al de rest (mogelijk uitgezonderd Almeida).

0

Headlines

Populair

Materiaalzone