Mas neemt afscheid van Wolfpack met eindzege: “Deze zal ik me blijven herinneren”

dinsdag 22 oktober 2019 om 13:21
Mas neemt afscheid van Wolfpack met eindzege: “Deze zal ik me blijven herinneren”

foto: Cor Vos

Ook in de laatste etappe van de Ronde van Guangxi kon Enric Mas door niemand van eindwinst worden gehouden. In zijn laatste wedstrijd voor Deceuninck-Quick Step won hij voor het eerst een etappekoers als profrenner.

In de vierde etappe, met aankomst op Nongla Scenic Area, had Mas de macht gegrepen en de voorbije twee dagen stonden voor hem in het teken van verdedigen. Daarbij kreeg hij hulp van zijn – nu nog – ploegmaats. “Zonder hen was deze overwinning niet mogelijk geweest. Zij hebben alles gegeven en hebben me goed beschermd. Het is een geweldige groep die ik vrienden mag noemen”, laat hij via de site van zijn ploeg weten.

Mas neemt niet alleen de eindzege mee, hij pakt en passant ook nog de witte jongerentrui mee. “Het is speciaal om de Ronde van Guangxi, mijn laatste wedstrijd met de Wolfpack,te winnen. Deze zal ik me altijd blijven herinneren. Ik ben heel blij met de eerste klassementszege uit mijn carrière. Het is mooi om op deze wijze afscheid te nemen van deze fantastische ploeg, die in mij heeft geloofd en me drie jaar geleden de kans heeft gegeven om prof te worden. Ik heb hier de laatste jaren veel geleerd en heb veel progressie geboekt”, sluit een geëmotioneerde Mas af.

Ploegbaas Patrick Lefevere roemt de beroepsernst van Mas. “Hij is tot de laatste dag bij onze ploeg professioneel geweest. We zijn blij dat we hem in onze ploeg hebben gehad nadat we hem al sinds jonge leeftijd volgden. Hij heeft in veel koersen zijn potentieel laten zien, waaronder in de Vuelta a España van vorig jaar (waar Mas tweede werd, red). We zij er zeker van dat hij in de toekomst nog meer grote dingen laat zien en we wensen hem veel geluk.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Kannibaal van Schepdaal 22 oktober 2019 om 13:40

Weten we al wat er misliep in de Tour?

Romāns Vainšteins 22 oktober 2019 om 18:32

Ik gok te hard van stapel, vervolgens in dienst en uiteindelijk opgerookt.

Goede eerste tour, leerzaam.

Vincent Lacressonniere 23 oktober 2019 om 00:00

De tweede plek in de Vuelta gaat hij in geen enkele grote ronde meer evenaren. Hele goede renner, net niet goed genoeg.

matwiel 23 oktober 2019 om 06:59

Ik word wel een beetje moe van de term ‘wolfpack’. Zullen we de teambaas weer gaan gebruiken?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.