Enric Mas miste vroege vlucht: “Mijn schuld en die van niemand anders”
foto: Cor Vos
woensdag 20 juli 2022 om 09:02

Enric Mas miste vroege vlucht: “Mijn schuld en die van niemand anders”

Tijdens de zestiende etappe van de Tour de France zagen we Enric Mas al vroeg ten strijde trekken, op de voorlaatste beklimming. Het was echter de bedoeling van de Spanjaard om nog eerder de aanval te kiezen: hij wilde meezitten met de vroege vlucht. Dat mislukte. Mas stak na afloop de hand in eigen boezem.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Ik had in de vlucht moeten zitten. Maar ik zat opgesloten, toen deze werd gevormd. Dat is mijn schuld en die van niemand anders”, aldus een schuldbewuste Mas, die een omvangrijke kopgroep met de uiteindelijke ritwinnaar Hugo Houle weg zag rijden. Later, op de Port de Lers, demarreerde Mas alsnog. Daarbij werd hij gesteund door Gregor Mühlberger en Carlos Verona.

“We hebben het later met het team geprobeerd, al is het niet goed gegaan. We hadden meer voorsprong moeten pakken om het te laten slagen”, zegt Mas. In eerste instantie reed hij weliswaar ruim een minuut weg van de groep der favorieten, maar uiteindelijk wist hij niet stand te houden. Sterker nog, hij kwam bijna drie minuten later dan Vingegaard en co aan in Foix.

Door het tijdsverlies, viel Mas weg uit de top-tien. Hij staat nu elfde op twaalf minuten en 45 seconden van Vingegaard. Toch blijft de nummer zes van de Tour 2021 strijdbaar: “We zullen het blijven proberen.”

 
16 Reacties
Sorteer op:
20 juli 2022
Tja… dat ertussen gaan rijden was niet het briljantste idee, compleet opgeblazen en achtergelaten…
Heeft Movistar ooit een slechtere ronde gereden?
  20 juli 2022
  Afgelopen Giro was ook alles behalve een vetpot. Die van vorig jaar was ook drama.
20 juli 2022
Bijzonder. Movistar heeft echt wel een goede ploeg mee, maar doet er weinig mee. Het lijkt wel alsof ze puur rijden voor een top 10 plek van Mas
20 juli 2022
Enric is veel te goed voor deze wereld, wel eerlijk over zijn eigen fout. De Movi's rijden weer een slechte ronde al is Jorgenson echt een lichtpuntje.
20 juli 2022
Idd jorgensen onderscheid zich positief, de rest is ondermaats , de renners hebben wel kwaliteit maar worden niet goed benut, door het inkijkje op Netflix is me wel duidelijk dat het meer een zaak is van hoe de ploegomkadering in elkaar steekt. Valverde redde de meubelen meermaals maar is tegelijk de nagel aan de doodskist . Alles was om hem heen gebouwd. Nu zie je vooral dat men niet heeft doorgeselecteerd op goede renners waar men echt een ploeg van smeed. Tactisch is Movistar al jaren een drama. De bron is hierbij het management
  20 juli 2022
  Helemaal eens, Eus runt de boel als een soort familie waarbij Piti de capo is van het stel. Dat werkt gewoon niet, het is allemaal erg amateuristisch. Ze doen volgens mij niet eens aan het bij elkaar komen in de winter om de nieuwe aanwinsten zich thuis te laten voelen en programma's en wensen op elkaar af te stemmen. Telefonica mag naar mijn idee wel eens met de vuist op tafel gaan slaan over het geringe rendement van hun miljoenen investering.
  20 juli 2022
  @Murcia , als sponser zou ik ook internationaal willen shinen. En dat kan alleen met internationale uitstraling. Betere tactiek en idd gerichte trainings arbeid en solide vernieuwende trainers . Mij beklijft steeds het gevoel dat het beste wat uit een mond van de ploegleiders komt Venga Venga! Is. Potentieel genoeg. Alleen de know how is uit de jaren 70. Eilandjes en haantjes gedrag.
  20 juli 2022
  Toch contracteren ze ook goede renners met veel potentie (Aranburu, Garcia Cortina) maar die renderen vervolgens totaal niet. Ik denk dat het ook aan de performance managers ligt.
20 juli 2022
Het valt te prijzen dat hij het probeert.
20 juli 2022
Ik kan niet begrijpen hoe je op een dag als gisteren de vroege vlucht kon missen. Het peloton reed aan een slakkengang en wie weg wou kon gewoon weg rijden. Er was totaal geen strijd of gevecht zoals andere dagen.
  20 juli 2022
  Matthews wilde er ook graag nog bij komen, maar kwam in een chasse patate. Dus zo heel makkelijk was het ook weer niet ;)
  20 juli 2022
  @ Bram, een iet of wat getrainde amateur had mee kunnen zijn in de vlucht. Het probleem was vooral dat Mas en bijvoorbeeld ook Matthews, Simmons en Zimmerman aan het slapen in het begin van de etappe.
20 juli 2022
Uit het artikel lijkt het alsof hij uit de top-10 valt door het tijdsverlies aan het eind, terwijl het natuurlijk enkel
  20 juli 2022
  Komt doordat Vlasov in de vroege vlucht zat en enkele minuten cadeau kreeg.
20 juli 2022
Idd, Mas had altijd mee in de vlucht moeten zitten. Ze hebben daar echt verzaakt. Hij zou nu rond de plek van Vlasov staan in het AK. Goed dat Mas zelfbewust is, want dit is een verschrikkelijke Tour voor Movistar, zwaar ondermaats. Ik geloof zeker dat Mas er weer zal staan in de Vuelta. Toch lijkt mij een Giro/Vuelta seizoen een keer goed voor Mas. Hij loopt in de Tour eigenlijk altijd achter de feiten aan en komt te laat op stoom. Dan zit er meestal een plek tussen 5-7 in, behalve dit jaar.

Reacties zijn gesloten.