Enric Mas: “Ik wil volgend jaar twee grote rondes rijden”
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 20 december 2019 om 09:54

Enric Mas: “Ik wil volgend jaar twee grote rondes rijden”

Als het aan Enric Mas ligt, zal hij komend seizoen twee grote rondes betwisten. “Ik ben nu bijna 25 jaar, dit is het moment”, zo vertelde de Spaanse klimmer tijdens de presentatie van zijn nieuwe werkgever Movistar. “En ik wil ook graag naar de Olympische Spelen van Tokio”, is hij ambitieus.

Mas reed de voorbije seizoenen voor Deceuninck-Quick-Step, maar zal in 2020 samen koersen met onder meer Alejandro Valverde, Marc Soler en Imanol Erviti. De talentvolle klimmer kent nog niet zijn programma voor komend seizoen, maar heeft wel enkele ideeën. “Ik wil graag twee grote rondes rijden.”

“Ik heb nu de leeftijd om het te proberen, al weet ik nog niet precies welke rondes ik zal combineren.” Een ding is zeker: Mas zal volgend jaar sowieso deelnemen aan de Ronde van Frankrijk. “En ik wil ook graag naar de Spelen, maar dat zal moeilijk worden, aangezien de wegwedstrijd amper vijf dagen na de Tour zal plaatsvinden.”

‘El Tridente’
“Ik hoop echter wel op een selectie”, zo vertelt de nummer twee van de Vuelta a España 2018. Mas zal in de Tour het gezelschap van de andere kopmannen binnen de ploeg: Valverde en Soler. De kersverse aanwinst won dit jaar de Tour of Guangxi, maar stelde als klassementskopman teleur in de Tour.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
20 december 2019 10:06
De klassementsrenners hebben moeite met kiezen dit jaar. De Tour, de OS en nog een tweede grote ronde, dat is eigenlijk niet te combineren. Als je overal ook daadwerkelijk mee wilt doen om de prijzen, tenminste.
20 december 2019 10:10
Gelukkig dat Erviti nog even genoemd wordt in het artikel.
    20 december 2019 10:37
    Het feit dat Erviti, zeker een held, nu genoemd wordt zegt genoeg over de selectie voor volgend jaar.
20 december 2019 11:01
Er zijn idd enorm veel doelen voor de klimmers. Naast de drie grote rondes is er ook nog een zwaar klimparcours op de OS en Wk. Benieuwd wie het nog zal rekken tot het WK.
20 december 2019 11:19
Ik denk dat er wel wat salaris budget over is. Lijkt me sterk dat Mas het salaris van Landa en Quintana samen opstrijkt. Tussenjaar voor Movistar
20 december 2019 12:00
En vergeet het gereserveerde miljoenencontract van Carapaz niet. Ik hoop voor Movistar dat Mas dit jaar kan bevestigen.
20 december 2019 14:11
Ik merk persoonlijk wel dat er weinig klimmerskopmannen zijn die voor de Giro kiezen. Dit zal mede wel komen door de vele tijdritkilometers en vlakke etappes. Weinig kans zie ik dan ook voor berggeiten om klim tijdrijders als roglic te verslaan

Reacties zijn gesloten.