Enric Mas blijft in wiel Evenepoel op Peñas Blancas: “Remco toont geen zwakheden”

donderdag 1 september 2022 om 18:14
Enric Mas blijft in wiel Evenepoel op Peñas Blancas: “Remco toont geen zwakheden”

foto: Cor Vos (archief)

Enric Mas heeft in de bergetappe van de Vuelta a España naar Peñas Blancas even geprobeerd aan te vallen, maar hij kon geen grote verschillen creëren. “Ik wilde iedereens reactie zien. Niet alleen die van Remco Evenepoel, maar ook die van anderen”, vertelt Mas daarover tegen Spaanstalige media.

De kopman van Movistar finishte op de top in de groep met zijn grootste concurrenten. “Iedereen die in onze groep heeft standgehouden, doet mee om het podium. Dat zijn allemaal renners om op te letten. De finale was nog best wel zwaar, maar uiteindelijk heb ik geen tijd verloren”, zegt hij.

In het algemeen klassement is Mas nog altijd derde op 3.03 minuut van Evenepoel. “Het gaat voorlopig heel goed met hem. Ik sprak hem nog kort over zijn valpartij en hij vertelde dat er niets aan de hand was. Hij was weggegleden, verder niets. Maar hij heeft nog geen zwakheden getoond, ondanks dat deze klim niet al te zwaar was”, aldus Mas. “Ik heb al wel een conclusie getrokken na vandaag, maar die houden we voor onszelf.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

thenewGOAT 1 september 2022 om 18:17

De conclusie na vandaag zal zijn dat Roglic zeker te pakken is Niet dat Remco moeilijk te kloppen is. Die conclusie was al langer een vaststaand feit.

2
vevie 1 september 2022 om 18:33

De conclusie zal zijn dat ze een hinderlaag moeten opzetten, anders wordt het een lastig verhaal. Erop gokken dat Remco erdoorheen zakt is te riskant. Enige optie is elkaar blijven afmatten en dan 1 of 2 etappe uitkiezen waar je echt all out gaat. Zoals Contador en Aru in het verleden hebben gedaan.

0
De Dikbilgorgel van Dorestad 1 september 2022 om 19:04

De conclusie is toch vooral dat hij op zijn fiets moet blijven zitten?

Die zwakheid heeft Mas kennelijk gemist vandaag.

0

Roglic kennende (van horen zeggen) is dat ie tijdens het vorderen van de etappekoers beter gaat worden. Er moet natuurlijk nog wel iemand of meerdere renners het vuur aan de schenen bij Remco Evenepoel gaan leggen.
Zou graag zien dat Mas nog een stap vooruit doet, samen met een paar andere. Stuivertje wisselen van rode trui biedt perspectief.
Vamos Vuelta !

0
Orange Giant 1 september 2022 om 22:51

Feit is, dat Remco nu in het rood staat. Conclusie na vandaag is dat Roglic blijkbaar beter aan het worden is. Dat Roglic te kloppen is, zal vast, maar is (nog) geen feit.

0
Robbiebier 1 september 2022 om 19:01

Ik vond hem de laatste 200m. wel steeds nerveus omkijken waar roglic zat,ik vond roglic er goed uitzien,hij vond het ook prima toen rev nog ff dat sprintje trok en de blik in z’n ogen toen roglic hem na de finish voorbij reed.Het is nog niet gedaan.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone