Enkele weken verplichte rust voor Tiesj Benoot na klapper in Parijs-Roubaix

dinsdag 16 april 2019 om 10:22
Enkele weken verplichte rust voor Tiesj Benoot na klapper in Parijs-Roubaix

Tiesj Benoot - foto: Cor Vos

Voor Tiesj Benoot liep Parijs-Roubaix uit op een drama. De kopman van Lotto Soudal kwam ten val, had een lekke band en botste daarna ook nog eens op de volgwagen van Jumbo-Visma. Gisteren werd de onfortuinlijke Belg verder onderzocht. Hoewel de gevolgen van de val veel erger hadden kunnen zijn is de renner toch serieus gehavend, laat Lotto Soudal weten in een communiqué.

Ploegarts Maarten Meirhaeghe geeft tekst en uitleg bij de medische toestand van Benoot: “De scan wees uit de Tiesj een breuk van het uiteinde van het sleutelbeen heeft opgelopen. Hij zal geen operatieve ingreep moeten ondergaan. Naast de kneuzingen en snij- en schaafwonden is een aanzienlijke spierscheur in het bovenbeen vastgesteld.”

Benoot kan voorlopig nog niet aan koersen denken. “De eerste weken zal hij sowieso rust moeten nemen”, vervolgt Meirhaeghe. Als het herstel voorspoedig verloopt kan Benoot vervolgens beginnen met trainen op de rollen.

“Nog nooit zoveel pijn aan heup en bovenbeen”
“Na een lekke band, fietswissel en een valpartij, was ik samen met Wout Van Aert bezig aan de achtervolging”, herinnert Benoot zich het ongeluk dat een einde maakte aan zijn deelname aan Parijs-Roubaix. “Bij een versmalling moest een ploegauto bruusk stoppen en uitwijken, waarna ik vol in de achterruit knalde.”

“Ik had nog nooit zoveel pijn aan mijn heup en bovenbeen. De optimist in mij zegt dat ik dit beter voorheb dan in de Omloop, maar uiteraard is het balen. Ik hoop binnen enkele weken op de rollen te kunnen hernemen, zodat het vervolg van mijn seizoen niet in het gedrang komt.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair