Emotionele Ciccone: “Mooiste zege voor mij, na twee moeilijke jaren”

zondag 22 mei 2022 om 17:40
Emotionele Ciccone: “Mooiste zege voor mij, na twee moeilijke jaren”

foto: Cor Vos

Giulio Ciccone kon zijn tranen niet tegenhouden na zijn etappezege in de Giro-etappe naar Cogne. De Italiaan van Trek-Segafredo was al uitgeschakeld in het algemeen klassement, maar wist vanuit de ontsnapping toch de ritwinst te pakken. “Dit is de mooiste zege uit mijn loopbaan, want ik heb wel twee moeilijke jaren gehad”, vertelt hij in het flashinterview.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Ciccone schoof mee in een vlucht van 25 man en begon met zes man aan de slotklim naar Cogne. Daar reed hij al vroeg weg van de rest. “Omdat daar het steilste stuk was. In mijn hoofd dacht ik alleen maar aan solo wegrijden, en dat lukte ook. Want in een sprint met twee of drie renners weet je ook niet wat er kan gebeuren. Ik heb er in ieder geval alles aan gedaan. Mijn benen voelden heel goed. Daarom heb ik het geprobeerd en dat was de beste keuze dit ik kon maken”, jubelt hij.

Voor Ciccone is het zijn eerste zege sinds februari 2020. “Vorig jaar was ik ook goed in vorm, maar ik had pech in de Giro en de Vuelta. Ik had weinig geluk, kreeg het coronavirus… Dan is het lastig als je jezelf moet bevestigen. Voor mij voelt dit als een nieuwe start van mijn carrière”, laat hij weten.

“Dit is de mooiste zege uit mijn loopbaan, want ik heb wel twee moeilijke jaren gehad. Ik wist dat ik het nog kon en dat ik het in mij had om zo terug te keren”, aldus Ciccone, die na de finish erg emotioneel was. “Ik ben zo blij. Ik ben in mezelf blijven geloven en het is er vandaag uitgekomen. Ik kan niet beschrijven hoe belangrijk deze zege is.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Limal 22 mei 2022 om 17:57

Fantastische taferelen tussen rijen dolenthousiaste Italiaanse supporters: "Giulio! Giulio! Giulio!". Ik werd er zowaar wat emotioneel van toen hij eindelijk nog eens juichend over de finish kwam (veel te lang geleden voor deze smaakmaker) en dat beterde niet toen hij kort erna zelf overvallen werd door alle emoties van de voorbije 2 jaren :-)

0
drethehague 22 mei 2022 om 19:44

Topper Ciccone gegunt !

0
Romāns Vainšteins 22 mei 2022 om 22:23

De etappe viel tegen maar de manier hoe Ciccone binnenkwam en toegejuichd werd, daar zat veel achter. Dit is ook hoe hij koersen moet, op goede dagen kan hij met de favorieten mee maar zakt er altijd ergens fi-naal doorheen. Beetje al la Kuss, zo’n renner.

0
Jacco van Stierop 22 mei 2022 om 23:18

Ik zie Ciccone liever fietsen dan dat ik Ciccone hoor zingen, maar ben me ervan bewust dat ik tot een minderheid behoor.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone