Brian van Goethem wordt ploegleider bij BEAT Cycling

maandag 31 oktober 2022 om 10:49
Brian van Goethem wordt ploegleider bij BEAT Cycling

Brian van Goethem - foto: Cor Vos

Brian van Goethem keert terug in de wielersport. De 31-jarige ex-prof van Roompot en Lotto Soudal wordt in 2023 ploegleider bij BEAT Cycling. Het Nederlandse continentalteam kondigde ook de komst van Emiel Vermeulen en Gil D’Heygere aan.

Van Goethem, die na 2020 een punt achter zijn wielerloopbaan zette, kijkt er naar uit om zijn carrière als ploegleider te beginnen, vertelt hij op de site van BEAT Cyling. “Mijn ambities voor het komend seizoen zijn om mijzelf te ontwikkelen als ploegleider, na afgelopen twee jaar wat afstand te hebben genomen van ex-collega’s. Zelf heb ik als renner alle categorieën doorlopen, met die ervaring hoop ik de renners en het team te helpen ontwikkelen naar een volgende stap.”

Geert Broekhuizen, de ploegmanager van BEAT Cycling, is blij met de komst van Van Goethem. “We hadden een bepaald wensenlijstje voor de opvolger van de vertrokken Luuc Bugter en we kwamen tot de conclusie dat Brian voldeed aan de wensen van dat lijstje. Brian heeft ervaring op het hoogste niveau in de WorldTour met Lotto Soudal, maar ook op ProTour-niveau met Roompot en is opgeleid in het continentale peloton. De renner die Brian was, past heel goed bij het profiel van onze ploeg die wij voor komend jaar hebben neergezet.”

“Hij brengt een hoop profervaring mee en zit al een aantal jaar in de auto bij de neutrale service van Shimano. Hij heeft dus ook al vaardigheid in de auto. Verder was hij in zijn carrière vaak teamcaptain, waardoor hij een koers lezen, daarmee perfect kan inschatten hoe de koers verloopt en dit overdragen naar onze renners.”

Emiel Vermeulen en Gil D’Heygere 
Terwijl Van Goethem in de ploegwagen zal stappen, versterken de Belgen Vermeulen en D’Heygere de rennersselectie. De 29-jarige Vermeulen komt over van het Franse team Go Sport-Roubaix Lille Métropole. Voor die ploeg reed hij zes jaar. In zijn eerste jaar in Franse dienst, 2017, behaalde Vermeulen een tweede plaats in de Famenne Ardenne Classic (1.1). Twee jaar later was hij vijfde in de door Mathieu van der Poel gewonnen Grand Prix de Denain – Porte du Hainaut (1.HC).

D’Heygere (24) is ook al enkele jaren actief op continentaal-niveau. In 2022 reed hij voor Minerva, dat ophoudt te bestaan. Dit seizoen pakte D’Heygere onder andere een tiende plek in de Ronde van Overijssel (1.2). Vorig jaar, toen hij nog voor Tarteletto-Isorex reed, behaalde hij ook toptienklasseringen in de Egmont Cycling Classic (1.1) en Classique Paris-Chauny (1.1).

Dit artikel delen:

6 Reacties

Pizzi 31 oktober 2022 om 12:58

Breakaway Brian! Ben benieuwd :)

0
KissMyAce2.0 31 oktober 2022 om 12:08

Onvoorstelbaar dat zo’n slechte renner ploegleider gaat worden

-8
castroviejo 31 oktober 2022 om 12:34

Waarom? De beste renners zijn niet per se de beste ploegleiders en andersom. Dus iets meer onderbouwing mag wel.

0
De zeekomkommer van Zevenbergen 31 oktober 2022 om 13:15

In het voetbal waren Van Gaal en Advocaat ook geen wereldtoppers..

0
Viktrodriguez 31 oktober 2022 om 13:57

Want?

Het zijn van een trainer/manager/ploegleider/aanverwante functies buiten actief sporten vragen andere kwaliteiten dan het goed zijn in de betreffende sport. ”Buiten het veld” vraagt louter om mentale vaardigheden (leiderschap, mensenmanagement, tactisch inzicht), wat men als actieve atleet met het lichaam kon is niet relevant.

Ik weet niet of het je opvalt, maar in elke sport met een significante aanwas qua spelers en trainers, waren de beste coaches, managers en directeuren als sporter hooguit een modale prof (als ze dat niveau al haalden). Terwijl de oud-topatleten, die die functies vaak gratis cadeau krijgen vanwege hun actieve carrière, veel vaker wel dan niet door de mand vallen als coaches, managers of een functie hogerop.

0
Swiekie 31 oktober 2022 om 15:06

Wat een kul-reactie dit! Ik ben er juist van overtuigd dat juist hij die capaciteiten beschikt die nodig zijn voor déze functie.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone