Emanuel Buchmann: “Ik denk nog altijd aan een podiumplek in een grote ronde”
foto: Cor Vos
dinsdag 30 november 2021 om 15:27

Emanuel Buchmann: “Ik denk nog altijd aan een podiumplek in een grote ronde”

Emanuel Buchmann werd al een keer vierde in de Tour de France, maar de Duitse klassementsrenner wil meer. Buchmann hoopt in zijn carrière nog een keer op een eindpodium te staan van een grote ronde. Volgend jaar zal hij het wellicht opnieuw proberen in de Giro d’Italia.

In gesprek met Radsport-News kijkt Buchmann alvast vooruit naar komend seizoen, maar blikt ook nog even terug op 2021. De 29-jarige klimmer van BORA-hansgrohe richtte zijn pijlen dit jaar vooral op de Giro d’Italia, leek ook op weg naar een goede eindklassering, maar een zware valpartij gooide roet in het eten. “Als je kijkt naar de prestaties die ik in de Giro wist neer te zetten, dan was ik op de goede weg”, is Buchmann van mening.

Giro of Tour?
De Duitser is dan ook onverminderd ambitieus richting 2022 en de komende jaren. Buchmann weet nog niet welke grote ronde hij volgend jaar zal betwisten, maar neigt toch meer naar een nieuwe Girodeelname. “In de Giro zijn er relatief weinig tijdritkilometers. Ook kiezen ze daar altijd voor een zware slotweek en dat is zeker iets voor mij. Het parcours van de Tour is ook zwaar maar de eerste week is erg verraderlijk, met veel wind en de etappe over de kasseien.”

“Ik ben met andere woorden niet zo zeker over de Tour, aangezien er altijd iets mis kan gaan in de eerste week.” Buchmann zal dus wellicht deelnemen aan de Giro, maar de vraag is of hij goed genoeg is om te wedijveren voor een podiumplaats. “Mijn doelen zijn niet veranderd. Ik denk nog altijd aan een podiumplek in een grote ronde”, is Buchmann zelf vol vertrouwen.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
30 november 2021 16:02
Is nog altijd mogelijk als je ziet wat voor renners er allemaal op het podia hebben gestaan, zou voor het eigen plezier inderdaad voor een Giro of Vuelta gaan mann!
30 november 2021 16:07
Hij heeft het in de benen.
    30 november 2021 16:42
    Ja, maar zo zijn er nog wel 40 á 50 die vinden dat ze het in de benen hebben.
    Eer we twee maanden verder zijn heeft iedere renner voor zichzelf al uitgesproken dat hij voor een podium plaats gaat.
    Dat is ieder jaar hetzelfde. Uiteindelijk heeft de optelsom een heel andere uitkomst.
    Maar goed, idealen hebben is natuurlijk niet verkeerd. Aan de start verschijnen zonder een doel geeft ook geen voldoening.
30 november 2021 17:27
Ja denk ook nog steeds aan een podiumplek , maar goed, zoals boven vermeld doelen stellen om zelf in te geloven is niet erg… alleen een ploeg naar bouwen is hier geen sprake meer van
30 november 2021 22:02
Wel oppassen trouwens met dit soort ambities uitspreken als je een hoog eindcijfer op je rapport wil.
1 december 2021 09:03
Ik snap toch niet waarom renners een podium in een grote ronde belangrijker vinden dan overwinningen in enkele 'kleinere' rittenkoersen...

Reacties zijn gesloten.