Elmar Reinders schenkt Riwal zege in Le Tour de Bretagne

donderdag 23 september 2021 om 16:46
Elmar Reinders schenkt Riwal zege in Le Tour de Bretagne

Reinders op archiefbeeld - foto: Cor Vos

De vierde etappe in Le Tour de Bretagne is gewonnen door Elmar Reinders. De 29-jarige Nederlander van het Deense Riwal Cycling Team bleek in finishplaats Louisfert te sterk voor zijn medevluchters Alan Riou, Loris Trastour en Adam Lewis.

Reinders koos in de vierde etappe voor de aanval en werd in zijn dadendrang vergezeld door de Fransen Riou, Trastour en Maël Guégan en de Brit Adam Lewis. De vijf aanvallers wisten een aardige bonus bijeen te fietsen en vier van de vijf vluchters wisten ook uit de greep te blijven van het peloton. In de sprint voor de zege bleek Reinders de snelste, voor de zeker niet trage Riou en Trastour.

Het is voor Reinders, die de laatste weken uitstekend op dreef is, alweer de derde zege in korte tijd. In augustus was hij de beste in de Deense eendagskoers Rent Liv Løbet Skive en afgelopen zaterdag won hij nog met verve de PWZ Zuidenveld Tour.

In het klassement gaat de Fransman Thibault Ferasse nog altijd aan de leiding. De renner van B&B Hotels p/b KTM voelt echter wel de hete adem van Valentin Retailleau en Nick van der Lijke in zijn nek. De Tour de Bretagne duurt nog tot en met zondag. Morgen staat er een heuveletappe op het programma van Châteaubriant naar Boisgervilly.

Opgave Jan Maas na zware crash 
Jan Maas, die na drie etappes nog volop meedeed om de eindzege, wist vandaag de finish niet te bereiken. De 25-jarige renner van Leopard Pro Cycling viel op zeven kilometer van de streep. “Ik voelde aan mijn gezicht en zag gelijk twee rode handen, maar de schade is nog te overzien”, laat Maas weten aan WielerFlits. “Buiten veel schaafwonden en een stuk of tien tot vijftien hechtingen. Dit is heel erg klote, want ik was echt klaar om dit rondje te winnen.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Grobbel 23 september 2021 om 16:51

Jan Maas uit de wedstrijd? (stond gisteren nog vierde in het klassement maar nu niet meer te zien in de uitslag)

0
JensVdB 23 september 2021 om 17:01

Mooie top 10 voor Fretin

0
Verweggistan 23 september 2021 om 17:05

Zo jammer dat er geen nederlandse pct is voor Reinders, vd Lijke, maas, meijers enz.

0
willem buffel 23 september 2021 om 18:05

Jan maas hard gevallen en moeten staken. Erg jammer want er zat zeker een top drie aan te komen

0

Headlines

Populair

Materiaalzone