Ellen Van Loy (39) blijft een jaar langer bij Telenet Baloise Lions

woensdag 19 februari 2020 om 09:45
Ellen Van Loy (39) blijft een jaar langer bij Telenet Baloise Lions

Ellen Van Loy met Marianne Vos - foto: Cor Vos (archief)

Ellen Van Loy koerst ook komend crossseizoen in het tenue van Telenet Baloise Lions. Dit betekent dat de 39-jarige veldrijdster in september aan haar achtste seizoen zal beginnen bij de ploeg van Sven Nys. “Ik wil nog minstens een jaar blijven genieten van de veldritsport. Ik denk nog niet aan stoppen”, aldus Van Loy.

Van Loy wist dit seizoen geen overwinningen te boeken, maar de renster uit Herenthout finishte dit seizoen wel vaak in de top-10 en veroverde een bronzen medaille op het BK in Antwerpen. Daarnaast werd ze achtste op het WK in het Zwitserse Dübendorf. “Ik leef me uit in het veld en voel dat ik op mijn niveau nog mooie resultaten kan behalen.”

“Net onder het niveau van de absolute wereldtoppers ben ik een van de vaste waarden in het veld. Daar ben ik heel trots op. Op het WK veroverde ik als eerste Belgische een achtste plek. Van dat soort uitschieters kan ik enorm genieten”, aldus Van Loy, die zich thuis voelt bij haar ploeg Telenet Baloise Lions.

“Ik ben jarenlang door de ploeg heel goed omkaderd. Ik voel me hier thuis, dus ik zie niet in waarom ik na al die mooie jaren nog van ploeg zou veranderen. Telenet Baloise Lions weet wat ze aan mij hebben en ik weet wat ik van hen mag verwachten. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog iets kan betekenen in de veldritsport.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Cadellie 19 februari 2020 om 09:47

Top!

KnightBiker 19 februari 2020 om 10:31

Voor zichzelf moet ze niet stoppen natuurlijk, maar met het omhoog gaan van het niveau bij de dames blijft ze achter… structureel de top 10 halen was al lastig dit jaar, en volgend jaar is dat nog onwaarschijnlijker: ze heeft alleen die sterke eerste 2 ronden en dan is het op en aanklampen.
(Voor Compton is dat een beetje anders, die wordt afhankelijk van het parcours naar het einde beter en kan af en toe aan het podium ruiken, al zal ook dat spaarzamer worden, ze heeft dat perspectief)

storm-biker 19 februari 2020 om 11:40

Niet zo gek hé als je 39 bent maak je geen progressie meer en daarnaast heeft van Loy ook nog gewoon een normale baan.
In België mogen ze blij zijn dat ze nog een jaartje doorgaat want naast Cant en Verdonschot is er in België niet veel meer dat top 10 niveau heeft.
Zie ook de Belgische WK selectie die bestond uit dit trio, terwijl er 6 startplaatsen te vergeven waren.

Deo 19 februari 2020 om 10:55

Vrouwen als Nash, Compton en Van Loy laten wel zien dat het niveau van het vrouwen veldrijden nog laag is. Zij doen al zoveel jaren mee om dezelfde plakken.

Het is dat de Nederlandse dames er nu zijn maar verder is het helemaal niks meer.

Brabander 19 februari 2020 om 12:54

Valverde doet toch ook gewoon nog mee om de bovenste plekken. Chris Horner heeft de Vuelta gewonnen. Rebellin en Sevilla rijden ook gewoon nog mee in het peloton. Nogal vreemde redenering.
Is het niveau van het mannentennis dan ook laag? Daar zie ik ook al 15 jaar alleen maar Federer, Nadal en Đokovic

xistnc 19 februari 2020 om 13:39

Zolang ze nog steeds gratis een BK-medaille kan afhalen, kan ze gerust door blijven gaan.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair