Ellen van Dijk rijdt Strade Bianche op fiets van De Kort

zaterdag 1 augustus 2020 om 14:03
Ellen van Dijk rijdt Strade Bianche op fiets van De Kort

Van Dijk - foto: Cor Vos

Bij de vrouwenploeg van Trek-Segafredo is vandaag van de nood een deugd gemaakt. Het team moest naar oplossingen zoeken toen bleek dat vanochtend zes fietsen waren gestolen. Daardoor ging Ellen van Dijk in Strade Bianche op een fiets van Koen de Kort van start.

De rensters van het team werden vanochtend op de hoogte gesteld van het nieuws via een app-berichtje, vertelden Van Dijk en haar ploeggenote Lucinda Brand voor de start aan de NOS. De inbrekers hadden niet alles meegenomen, dus door wat te schuiven met reservemateriaal en fietsen die wel voorhanden waren, kon uiteindelijk iedereen van start gaan.

Van Dijk deed dat op een fiets van Koen de Kort, uit de mannenploeg van Trek-Segafredo. “Ik zou eigenlijk op een andere fiets gaan rijden, maar gelukkig was de fiets van Koen er ook en die heeft dezelfde maat als ik. Dus ik rijd vandaag op zijn fiets”, zei de 33-jarige renster. “Het gaat goed dus ik denk dat het heel mooi wordt. Het is een fijne fiets, dus ik zie geen belemmeringen.”

Trek-Segafredo mikt in de koers op haar kopvrouwen Lizzie Deignan en Elisa Longo Borghini. Voor Van Dijk en Brand luidde de opdracht om hen zo goed mogelijk naar de finish te gidsen.

Dit artikel delen:

1 Reactie

KnightBiker 1 augustus 2020 om 14:07

Fun fact: Van Emden reed ooit het EK tijdrijden in Glasgow in het pakje van Ellen van Dijk.

Headlines

Materiaalzone

Populair