Ellen van Dijk maakt rentree in Omloop Het Nieuwsblad

dinsdag 25 februari 2020 om 08:43
Ellen van Dijk maakt rentree in Omloop Het Nieuwsblad

Ellen van Dijk - foto: Cor Vos

Trek-Segafredo heeft haar line-up voor de Omloop Het Nieuwsblad gepresenteerd. Op de startlijst van de vrouwenwedstrijd staat Ellen van Dijk. Zij maakt in de Belgische openingsklassieker haar rentree na haar zware valpartij in de Boels Ladies Tour vorig jaar.

Van Dijk kwam tijdens de vierde etappe van de Nederlandse Women’s WorldTour-koers ten val. Ze brak haar bekken en bovenarm en moest lange tijd revalideren. Ze is echter weer op tijd klaar voor de voorjaarsklassiekers. De winnares van de Ronde van Vlaanderen van 2014 krijgt in de koers gezelschap van Elisa Longo Borghini, Audrey Cordon-Ragot, Lotta Henttala, Ruth Winder en Trixi Worrack.

Ook in de mannenploeg is er plek voor een Nederlander. Koen de Kort zal samen met Alex Kirsch, Emils Liepins, Ryan Mullen, wereldkampioen Mads Pedersen en de Belgen Jasper Stuyven en Edward Theuns ten strijde trekken in de traditionele opener van het klassieke voorjaar. De Kort en Stuyven kwamen onlangs allebei lelijk ten val in de Algarve. De Belg kon de ronde uitrijden, De Kort moest uitstappen. Via Instagram deelt hij mee dat ook hij weer aan de beterende hand is. “De knie voelt goed, fingers crossed voor een goede en pijnvrije rit.”

Selectie flag-us Trek-Segafredo voor Omloop Het Nieuwsblad voor mannen (29 februari)
flag-nl Koen de Kort
flag-be Jasper Stuyven
flag-be Edward Theuns
flag-lu Alex Kirsch
flag-lt Emils Liepins
flag-ie Ryan Mullen
flag-dk Mads Pedersen

Selectie flag-us Trek-Segafredo voor Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen (29 februari)
flag-nl Ellen van Dijk
flag-it Elisa Longo Borghini
flag-fr Audrey Cordon-Ragot
flag-fi Lotta Henttala
flag-us Ruth Winder
flag-de Trixi Worrack

Dit artikel delen:

2 Reacties

sooike 25 februari 2020 om 10:41

Sympathieke renner die Koen de Kort. Boordevol ervaring, van groot belang als leermeester in de koers. Succes Koen en blijf er op zitten !

john 25 februari 2020 om 11:56

Geen Lucinda Brand!!!! bij de Dames van Trek

Headlines

Materiaalzone

Populair