Elizabeth Deignan in tranen: “Ik ben zo verschrikkelijk trots”

zaterdag 2 oktober 2021 om 17:05
Elizabeth Deignan in tranen: “Ik ben zo verschrikkelijk trots”

foto: Cor Vos

Elizabeth Deignan is de eerste winnaar geworden van Parijs-Roubaix voor vrouwen. De Britse rondde op de wielerbaan een monstersolo van 81 kilometer af. Na afloop hield de renster van Trek-Segafredo het niet droog. In tranen sprak ze: “Ik ben heel, heel erg emotioneel. Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen, maar ik ben zo verschrikkelijk trots.”

Dat Deignan op deze manier zou winnen, was niet gepland binnen de ploeg. In het flashinterview gaf ze aan de derde renster binnen het team te zijn achter Elisa Longo Borghini en Ellen van Dijk. “Ik moest op kop rijden om de kopvrouwen te beschermen. Maar toen ik achterom keek en ik zag dat er een gat was, ben ik door blijven rijden. Als ik van voren rijd, moet de rest me namelijk achtervolgen.”

Uiteindelijk bleek dat de goede tactiek te zijn. “Ik ben gewoon de eerste winnaar! Ik schrijf geschiedenis en maak onderdeel van een team dat geschiedenis schrijft”, eindigt ze. “Ik ben zo ongelooflijk blij.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

KnightBiker 2 oktober 2021 om 17:11

Helaas het moment van wegrijden niet in beeld. Verdient gewonnen, maar welk team laat in goeds naam een renster van dat kaliber 2 minuten wegrijden, op en parcours waar je maar beperkt Voordeel hebt van een peleton? Slechte tactiek, of kon men gewoon niet beter erachter? In ben geneigd het laatste te zeggen…

0
Murcia 2 oktober 2021 om 17:14

Het harde antwoord is inderdaad dat men niet beter kon. Te weinig dames hebben de vaardigheid om op de kasseien overeind te blijven aan volle snelheid. Dat betekend ook dat er geen enkele vorm van achtervolgen door ploegen kan worden ingezet. Maar alleen door dit werk vaker te doen wordt men beter en met Deignan heb je wel een klasse vrouw als winnares.

0
Jacco van Stierop 2 oktober 2021 om 22:44

Is het nu, ongeacht of je man of vrouw bent, verplicht te janken als je een koers hebt gewonnen? Wanneer is die traditie ingezet?

0
Maillot à Pois 2 oktober 2021 om 22:59

Edwig Van Hooydonck hé

0
Jacco van Stierop 2 oktober 2021 om 23:12

En Raas gaf daar toestemming voor?

0
Maillot à Pois 2 oktober 2021 om 23:29

Wat Raas ervan vond, weet ik niet.
Sowieso blijven zijn tranen iconisch, mooi stukje Ronde-geschiedenis

0

Headlines

Populair

Materiaalzone