Elisabeth Brandau wint cross in Zwitserse Baden, Sophie de Boer zesde
© Cor Vos (archief)
zondag 13 september 2020 om 14:48

Elisabeth Brandau heeft zonet de openingscross in het Zwitserse Baden gewonnen. De Duitse kampioene bleef na een lange solo de Zwitserse dames Nicole Koller en Nicole Göldi voor. Sophie de Boer werd verdienstelijk zesde.

Geen topdeelnemersveld voor deze seizoensopener. Wel U23-wereldkampioene Marion Norbert Riberolle aan de start, maar de Française vond haar draai niet op dit snelle parcours in veel te zomerse omstandigheden. Wel goed weg, de 35-jarige Duitse kampioene Elisabeth Brandau. Ze liep snel een handvol seconden uit en bouwde die voorsprong stelselmatig verder uit.

Nicol Koller bood lange tijd weerstand, maar een terugkeer naar de kop van de koers was nooit een optie. De Zwitserse finishte uiteindelijk met een achterstand van 20 seconden. Sophie de Boer was met haar zesde plaats de beste Nederlandse. Norbert Riberolle werd twaalfde, de Belgische Suzanne Verhoeven 19de.

Het Belgische toptalent Aaron Dockx (IKO-Crelan) won voorafgaand de juniorenwedstrijd.