Elisa Balsamo houdt Lonneke Uneken van Europese titel bij belofte-vrouwen

woensdag 26 augustus 2020 om 11:25
Elisa Balsamo houdt Lonneke Uneken van Europese titel bij belofte-vrouwen

foto: Cor Vos

Elisa Balsamo is de nieuwe Europese kampioene op de weg bij de belofte-vrouwen. De Italiaanse renster hield in Plouay Lonneke Uneken en Emma Norsgaard van zich af. Balsamo is de opvolgster van Letizia Paternoster.

Op het heuvelachtige parcours waren woensdag diverse aanvalspogingen te vermelden, maar niemand wist definitief uit handen van het peloton te geraken. Een sprint van een omvangrijke groep was daarna het logische gevolg van de wedstrijd.

Balsamo wist in deze sprint de wedstrijd naar haar hand te zetten. De 22-jarige renster, die normaal gesproken uitkomt voor Valcar-Travel & Service, verwees Uneken en Norsgaard naar de laatste twee podiumplaatsen.

Shari Bossuyt was op een zevende plaats de beste Belg. Met Silke Smulders staat er op een achtste plaats nog een Nederlandse in de top-10.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Sagan=hulk 26 augustus 2020 om 11:34

In eender welke categorie komen de Italianen altijd met een sterk team en leggen ze mee de wedstrijd in een plooi. Leuk dat ze het dan ook vaak afmaken. Bij de profs verwacht ik ook een soort coup van de Italianen.

Harm Zijlstra 26 augustus 2020 om 11:59

Sagan 34e.

chasse patat 26 augustus 2020 om 12:10

Laat weer zien hoe moeilijk het is om op dit parcours weg te komen.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair